Ege’de kayıp lise öğrencisi polise giderek teslim oldu Ege’de kayıp lise öğrencisi polise giderek teslim oldu

İzmir'de polis ekipleri, 2 Ekim 2024 tarihinde Dubai'den uçakla gelen Özbekistan uyruklu 6 kadın yolcunun ‘içinde’ üzerinde ve kendilerini karşılamaya gelen iki araçta yaptıkları aramalarda toplam 18 kilo 500 gram külçe altın ele geçirdi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 02.10.2024 tarihinde Dubai'den uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen ve Havalimanı çıkış noktasında durdurulan Özbekistan uyruklu 6 kadın yolcu üzerinde ve karşılamaya gelen 2 araç içerisinde arama gerçekleştirdi. Yapılan bu aramalarda 82 adet her biri takribi 110 gram ağırlığında olan külçe altın, 18 adet oyun konsolu ve kolu (playstation), 3 adet akıllı cep telefonu (iphone 16) ele geçirildiği ifade edildi.

Cerrahi Müdahale Sonucu Ele Geçirilen Altınlar
Daha sonra, alınan mahkeme kararı doğrultusunda, kadın yolcuların iç beden muayenesi için cerrahi müdahalede bulunuldu. Bu müdahale sonucunda 84 adet, her biri takribi 110 gram ağırlığında külçe altın daha ele geçirildi. Yapılan işlemler neticesinde toplamda yaklaşık 55 milyon TL piyasa değerine sahip 18 kilo 500 gram külçe altın tespit edildi.

Olayla ilgili olarak kadın şahıslara yardım ettiği tespit edilen 1 şahıs ile beraber toplam 7 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kaynak: İHA