Antalya’da sosyal medyada "Jahrein" rumuzuyla tanınan Ahmet Sonuç hakkında, “basın yoluyla müstehcenlik” suçlamasıyla dava açıldı. Sonuç, toplumu rahatsız eden içerikler paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındı ve ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sosyal medya yayınlarında toplumun genel ahlakına ve genel değer yargılarına uygun olmayan konuşmalar yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanan, itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ahmet Sonuç hakkında hazırlanan iddianame, Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi, Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Müstehcen Konuşmalar Yaptığı Belirtildi

İddianamede, Sonuç'un Twitch platformunda gerçekleştirdiği canlı yayınlar aracılığıyla toplumun genel ahlak kurallarına aykırı müstehcen konuşmalar yaptığı belirtildi.

Yapılan "sanal devriye" çalışmaları sonucunda, Ahmet Sonuç'un, bu yayınlar sırasında akraba, aile ve çocuk ilişkileri açısından ahlaki değerlere zıt içerikler sunduğu tespit edildi.

Manisalılar aylarca bunu çağırdı! Sonunda geliyor... Manisalılar aylarca bunu çağırdı! Sonunda geliyor...

3 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor

Ahmet Sonuç'un, “basın yoluyla müstehcenlik” suçlamasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile yargılanması talep ediliyor.

Kaynak: AA