Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren iş insanı Ahmet Nazif Zorlu’nun elektronik aletleri dünya piyasasına süren VESTEL’in öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonunu izledim. 2 bin kişinin bu maratona katıldığını öğrendim. Nefeslerin tutulduğu yarışmada madalya almak için büyük mücadelenin geçtiği renkli anlara sahne olan maratonda erkeklerde Frankline Keıtanyı Ngelel, kadınlarda ise Ivyne Jeruto lagat birinciliği göğüsledi. Maratonda derece alan sporculara ödülleri takdim edildi. Türkiye’de sporu en büyük destekçileri arasında birinci olan Vestel bir zamanlar Manisaspor’a sponsor olarak Vestel Manisaspor’u Süper Ligde mücadele etmesine büyük katkısı olan Ahmet Nazif Zorlu’nun patronu olduğu Vestel Manisa ekonomisine de büyük katkılar sağlıyor. Bu maraton nedeniyle Vestel CEO’su Ergün Güler bir açıklama yaptı. Vestel’in CEO’su Güler “20 bin kişiyi aşan istihdamı dünyanın 160’tan fazla ülkesine yönelik ihracatı Manisa ve ülke ekonomisine sunduğu geniş katkıları yanında Vestel toplumsal gelişimin ivme kazanması için sorumluluk alan bir marka. İnsana, topluma yatırım yapmayı ikna edinen bir kurum olarak biliyoruz ki toplumsal fayda oluşturmak için en etkili yol spora yatırım yapmak. Bu farkındalığı 30 yıldan fazla süredir sporun farklı dallarını destekliyoruz. Başta voleybol olmak üzere jimnastik, futbol, hentbol, yelken dallarındaki sponsorluklarımızla spor yatırımlarında öncü rol üstlendik. Spor yatırımlarımızı sürdürebilir kılmayı ve desteklediğimiz spor dallarının marka değerlerini yükseltmeyi başardığımız için gururluyuz” dedi. Vestel’in CEO’su Güler “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Vestel Yarı Maratonu Manisa’nın simgelerinden biri haline dönüştü. Desteklerini sunarak projeye değer katan Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetimine, Türkiye Atletizm Federasyonuna, sayın valimiz Enver Ünlü’ye, kıymetli başkanlarımıza ve emeği geçen tüm ekiplere teşekkürlerimiz sunuyorum” dedi.

TİCARET ODASIN STANDINDA ÜZÜM ŞIRASI İKRAM EDİLDİ

Pazar sabah saat 07.30’da kalktım. Belimdeki ağrıda biraz hafifleme hissedince Cumhuriyet Meydanına gittim. Vestel’in maratonla ilgili afiş ve stantlarının yanı sıra Manisa Ticaret ve Sanayi Odasının standı da gözüme ilişti. Yarışlara katılmak için gelenlerle dolup taşan Cumhuriyet Meydanında gelenlere Atatürk amblemli şapka ve kuru üzüm ile üzüm şırası dağıtılıyordu. Başkan Mehmet Yılmaz da oradaydı. Valimiz Enver Ünlü de maraton kıyafeti ile alandaydı. Bir ara valimizle fotoğraf çekilelim dedim kabul etti. Maraton günü anısı gerçekleşti. Spor Müdürü Yunus Öztürk ile de fotoğraf çekilirken Ahmet Ünsal da karede yer aldı. Yanı sizin anlayacağınız Pazar günü atletizme gönül verenler Cumhuriyet Meydanını doldurmuştu. Manisa’ya güzel bir gün yaşattılar. Maratonu düzenleyen Vestel’e teşekkürler.

ÜZÜCÜ OLAY

Böylesine güzel günde maratonda yarışan 44 yaşındaki mühendis Zafer Uğur Sarı geçirdiği kalp krizi nedeni ile hayatını kaybettiği haberi geldi. Üzüntülü bir hava esti. Ailesine baş sağlığı diliyorum.