14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından içten içe kaynayan CHP’de sular bir türlü durulmadı… Yenilginin faturası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na kesildi.

İlk etapta Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sahip çıkan CHP’nin parlayan yıldızı konumundaki Manisalı Grup Başkanı Özgür Özel, daha sonra söylemlerini değiştirdi ve genel başkanlık için yeşil ışık yaktı.

Özgür Özel 15 Eylül günü kameraların karşısına geçti ve adaylığını resmen duyurdu.

Adaylığını açıkladığı konuşmasında "Parti içi iktidarı kazanmak için değil, CHP'yi, Atatürk'ün partisini iktidar yapabilmek için CHP Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum. Bu, seçimin kaybedilmesine dur diyemeyenlerin, kayba engel olamamanın üzüntüsünü duyanların kahrını çekenlerin hikâyesidir. Kendini suçsuz görenlerin değil, kendinde hiç suç görmeyip hiçbir şey olmamış gibi davranmaya itiraz edenlerin hikayesidir. Sorumluluk duyanların hikayesidir.” dedi.

Kasım ayında CHP’nin büyük kurultayını yapması öngörülüyor. Kılıçdaroğlu’na muhalif kesimlerin ‘Atatürk gelse CHP’yi alamaz’ dediği bir seçim süreci yaşanacak

Bu süreci Özgür Özel nasıl yönetecek, genel başkanlığı alacak mı hep beraber izleyip göreceğiz.

Manisa teşkilatınca çok sevilmediği bilinse de Özgür Özel partide oldukça popüler bir isim bu kesin. Adaylığını açıkladığı anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Özel için twit atarak destek oldu.

Bu desteği tüm delegeden görür mü yine buna da ilerleyen günlerde şahit olacağız. Ben bir Manisalı olarak kentten genel başkan adayı çıkmasına sevindim açıkçası. Hem de Atatürk’ün partisine.

Hakkında hayırlısı olsun. Çıktığı bu yolda kendisine başarılar diliyorum.