Akhisarspor'un sosyal tesisleri, 24 Ekim 2024 tarihinde Akhisar Belediyesi tarafından yapılan müdahalelerle gündeme geldi. Kulüp yönetimi, sabah saatlerinde belediye zabıta ekiplerinin tesislere girmesi üzerine yaşanan olayları "şok edici" olarak nitelendirirken, Akhisarspor Başkanı Özay Alkan, bu müdahalelerin yasal dayanağının bulunmadığını vurguladı.

Akhisar Belediyesi’nden Akhisarspor’a Müdahale!

Akhisarspor Başkanı Özay Alkan, olayın gerçekleştiği saatlerde yapılan basın açıklamasında, "24 Ekim 2024 tarihinde, saat 11:30 ile 12:00 arasında, Akhisarspor Sosyal Tesislerimize izinsiz ve belgesiz olarak gelen zabıta ekipleri tarafından birtakım müdahaleler gerçekleştirilmiştir. Akhisar Belediyesi tarafından herhangi bir resmi izin ya da bildirim yapılmaksızın, tesislerimize yönelik bu müdahaleler kulübümüz tarafından şaşkınlıkla karşılanmış ve olay esnasında polis çağırmak zorunda kalınmıştır.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe-Manchester United Maçı Hangi Kanalda? Saat Kaçta? FB-MANU Kanal Bilgileri... Fenerbahçe-Manchester United Maçı Hangi Kanalda? Saat Kaçta? FB-MANU Kanal Bilgileri...

Akhisarspor’un Tesislerine “Belediye Malıdır Girilmez” Yazdılar!

Belediye ekiplerinin müdahalesi nedeniyle ana kapının kırıldığını, yan kapıların anahtarlarının alındığını ve tesise “Akhisar Belediyesi’nin Malıdır içeriye girmek tehlikeli ve yasaktır” pankartı astıklarını söyleyen Akhisarspor Başkanı Özay Alkan “Akhisarspor Kulübü olarak, bu tür engellemelerin ve hukuki dayanağı olmayan işlemlerin kabul edilemez olduğunu vurguluyoruz. Spor kulübümüz, Akhisar halkına ve spor camiasına hizmet etmek için varlığını sürdüren, yasal çerçevede faaliyet gösteren bir yapıdır. Bu tür olayların, kulübümüzün huzurunu bozmak ve işleyişini aksatmak amacıyla yapıldığını düşünüyor, gerekli hukuki adımları atacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz." dedi. Alkan, bu tür engellemelerin kulübe zarar verdiğini ve hukuki adımlar atacaklarını belirtti.

Akhisar Belediyesi’nden Yanıt

Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisarspor'un iddialarına yanıt vererek, kulüp yönetiminin açıklamalarını "kötü niyetli" ve "yanlış" olarak değerlendirdi. Dutlulu, kulübün yaklaşık üç yıldır tesisleri ücretsiz kullandığını iddia ederek, "Akhisarspor, 30 Kasım 2021 tarihinden bu yana tesislerde resmi bir sözleşmeye sahip değildir. Bu tesisler, belediye tarafından hiçbir bedel alınmadan kulüp kullanımına sunulmuş ve tüm giderleri karşılanmıştır" dedi.

Dutlulu, ayrıca, “Akhisarspor, Akhisar Belediyesi’ne ait spor tesislerinde herhangi bir resmi sözleşme olmadan bulunmaktadır. Tesislerimiz, yönetimimizce hiçbir bedel alınmadan Akhisarspor’un ve sporcuların kullanımına sunulmuş, destekler devam etmiştir. Bu tesislerin tüm bakımları, elektrik, su ve doğalgaz giderleri de Akhisar Belediyemiz tarafından karşılanmıştır. Akhisarpsor tesislerimizde yaptığımız inceleme çalışmaları, bugün saat 12.00 sularında Akhisarspor yönetimince usulsüz bir şekilde durdurulmuş, tesis kapıları kırılmış, çalışanlarımız zor kullanarak tesislerden çıkarılmak istenmiş ve polise haber verilmiştir. Bu kişilerin şehrimizde daha fazla kötü niyetli bir şekilde gündem olmalarına müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Manisa FK’ya Uygulan Politikanın Aynısı”

Öte yandan söz konusu olaylar, şehir merkezinde CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in Manisa Futbol Kulübü’ne uyguladığı mobbinge benzetildi. Taraftar grubundan yapılan açıklamada, “Sosyal belediyecilik… Manisa FK’ya uygulan politikanın aynısı. Bu şehir her şeyi bilecek. Şehrine sahip çıkmayana bizde sahip çıkmayız.” İfadelerine yer verdi.

Bu olayların ardından hem Akhisarspor yönetimi hem de Akhisar Belediyesi, konuyu mahkemeye taşıma niyetinde olduklarını belirtti.

 

Kaynak: Haber Merkezi