Malum gündem yerel seçim… Yani aslında çok fazla gündem var ama bana göre en öne çıkacak olanı yerel seçim.

Ülke geneline çok girmeden Manisa siyasetinden yürümek istiyorum açıkçası…

İYİ Parti merkez ilçelerde adaylarını açıkladı kafaları biraz daha rahat… CHP’de her iki ilçe için aday bolluğu yaşanıyor... AK Parti’de ise yoğunluk Yunusemre tarafına kaymış durumda.

MHP’den Şehzadeler’e bir aday var ancak Cumhur İttifakı kapsamında merkez ilçelerin geçen seçimde olduğu gibi AK Parti’ye bırakılması beklendiğinden aday adayı sadece bir tane çıktı.

Merkez ilçeler AK Parti’ye bırakıldı Cumhur İttifakı’nda ancak Büyükşehir MHP’de kalacak.

Kesin konuşuyorum çünkü geçen seçimde öyle oldu… Bu seçimde öyle olacağı neredeyse her gün dillendiriliyor. AK Parti’den büyükşehir için aday adayı çıkmadı.

Yani Manisa’da Cumhur İttifakı bir kez daha Cengiz Ergün diyecek…

Cumhurbaşkanı da dün Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada adayların aralık ayı sonu gibi duyurulmaya başlanacağını ifade etti. Benim tahminim 25’i gibi açıklanır. Ha 3 gün önce, ha 3 gün sonra çok önemli değil.

Manisa özelinde bir konu daha var… Cumhur’un adayı belli ama muhalefetin henüz adayları, adayları geçtim aday adayları yok.

Bildiğiniz üzere İYİ Parti ve CHP bu seçime ittifak halinde gitmeyecek. İYİ Partili Akşener, Manisa’nın bazı ilçelerinin adaylarını uzun zaman önce açıklayarak bir nevi ittifaka kapı kapattı.

Neyse konumuz o değil…

CHP’nin de İYİ Parti’nin de henüz büyükşehir belediye başkanlığı için, kamuoyunun önüne çıkmış bir aday adayı yok.

Geçtiğimiz günlerde CHP il başkanı 5 aday adayının olduğunu söyledi, çıkan haberlerde gördük ancak isim vermedi. Kimdir, nedir, başvuruları alınmış mıdır? Onlara mı teklif gitmiştir, bahsettiği 5 isim buradan mıdır dışarıdan mıdır bilinmez.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘Adayımız yıpranmasın’ mantığıyla son ana kadar beklemek yolunu seçerlerse atı alan Üsküdar’ı geçer. Benden demesi.

Aynı şey şu anda İYİ Parti için de geçerli… Meral hanım hızlı bir şekilde ilçelere adayları açıkladı, ancak büyükşehir için isim zikretmedi.

Şu anda görünen o ki mevcut başkan Cengiz Ergün rakipsiz. Yani gerçek manada rakipsiz. Henüz muhalefet kanadı adaylarını duyurmadı.

Ne zaman duyuracaklar, özgül ağırlıkları olan isimler mi duyurulacak bunu hep birlikte göreceğiz. Ama ne zaman göreceğiz?

İttifakken bir karara varmaları aylar sürmüştü, ittifak değiller yine aynı şekildeler. Değişen bir şey yok gibi.

Bugünlük de bu kadar olsun, daha önümüzde zaman var, yine değiniriz siyasete… Sağlıcakla kalın…