Instagram ve TikTok’un yükselişiyle unutulmaya yüz tutan sosyal medya platformu Facebook, yıllar önce kaldırdığı yüz tanıma özelliğini yeniden test etmeye başladı.

Meta, kullanıcıların izinsiz reklamlar karşısında korunmalarını sağlamak için bu teknolojiye geri dönüyor.

F A C E

Belirli Profiller Üzerinde Test Ediliyor

Yeni yüz tanıma teknolojisi, şu anda belirli ünlü profilleri üzerinde test ediliyor ve isteğe bağlı olarak kullanılacak.

Net Şekilde Göründükleri Videoları Yükleyecekler

Kullanıcılar, yüzlerinin net bir şekilde göründüğü bir video yükleyerek bu teknolojiden yararlanabilecekler. Yüklenen videolar, sahte reklamların içeriğindeki yüzlerle karşılaştırılarak doğrulama yapılacak. Meta'nın İçerik Politikaları Başkan Yardımcısı Monika Bickert, amaçlarının ünlüler başta olmak üzere insanlara koruma sunmak olduğunu ifade etti.

F A C E2

İstedikleri Zaman Devre Dışı Bırakabilecekler

Meta, bu yeni uygulama sayesinde izinsiz kullanımları tespit etmeyi ve engellemeyi hedefliyor. Kullanıcılar, istedikleri zaman bu teknolojiyi devre dışı bırakma seçeneğine de sahip olacaklar.

Hatırlanacağı üzere, Meta, Kasım 2021’de toplumsal endişeler nedeniyle yüz tanıma sistemini kapattığını ve bir milyardan fazla kullanıcının yüz verilerinin silineceğini açıklamıştı. Şimdi, belirli bir amaç doğrultusunda ve isteğe bağlı olarak yüz tanıma teknolojisinin geri getirilmesi dikkat çekiyor.

Manisa Hava Durumu: ‘Dinlenme Tesisi Soğuğu’ Geliyor Manisa Hava Durumu: ‘Dinlenme Tesisi Soğuğu’ Geliyor

Kaynak: Haber Merkezi