İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, geçtiğimiz günlerde Yunusemre İlçesi'nde boşanmak istediği eşi Gökhan E. tarafından öldürülen Selda E. cinayeti hakkında açıklama yaptı. İksir, Türkiye genelinde kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin her geçen gün arttığını ifade ederek, “Sadece Manisa’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar şiddete uğruyor, yaşam mücadelesi veriyor ama ne yazık ki devlet bu konuda üç maymunu oynuyor” dedi.

“Manisa’da Da Bu Vahşet Devam Etmektedir”

Manisa’da boşanmak istediği eşi Gökhan E. tarafından öldürülen Selda E. cinayetiyle ilgili konuşan İYİ Partili İksir, “Geçtiğimiz gün Yunusemre İlçemizde boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülen Selda E. kardeşimize Allahtan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Kadına yönelik şiddet, ülkemizin kanayan yarası haline gelmiş, her gün artan vakalarla toplumumuzun en temel değerlerini tehdit eder duruma gelmiştir. Maalesef, Manisa’da da bu vahşet devam etmektedir. Yüreğimizi dağlayan her bir olay, devletin bu konuda atması gereken adımları atmadığını, mevcut iktidarın kadınları korumakta yetersiz kaldığını bir kez daha gözler önüne sermektedir” dedi.

Devlet Üç Maymunu Oynuyor

Hükümetin kadınları korumada aciz durumda olduğunu ve üç maymunu oynadığı söyleyen başkan İksir,  “Her fırsatta büyük reformlardan bahseden hükümet, kadına şiddet konusunda en temel insan hak olan yaşam hakkını dahi güvence altına alamamaktadır. Yasal düzenlemeler yetersiz, var olan yasalar ise doğru şekilde uygulanmamaktadır. İktidar, kadına şiddeti önlemede sistematik bir çözüm üretmek yerine, günü kurtarmaya yönelik politikalarla yetinmekte ve toplumdaki bu hastalıklı zihniyeti değiştirecek adımlar atmamaktadır. Her gün bir kadının canını alan bu çürümüş düzeni durduracak etkili tedbirler, caydırıcı cezalar ve bilinçlendirme politikaları ne yazık ki hayata geçirilmemektedir. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması, bu hükümetin kadına karşı şiddetle mücadelede ne kadar samimiyetsiz olduğunun açık bir kanıtıdır. Bu karar, Türkiye’yi geriye götürmüş, kadınların devlet tarafından korunma hakkını zayıflatmıştır. Sadece Manisa’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar şiddete uğruyor, yaşam mücadelesi veriyor ama ne yazık ki devlet bu konuda üç maymunu oynuyor. Bu acizlik kabul edilemez!” dedi.

AK Parti’den Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’a ‘Tehdit ve Rüşvet’ Tepkisi! AK Parti’den Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’a ‘Tehdit ve Rüşvet’ Tepkisi!

“Kadınların Özgür Ve Güven İçinde Yaşayacağı Bir Türkiye İçin”

Sözlerinin sonunda İYİ Parti olarak kadınların özgür ve güven içinde yaşayacağı bir ülke için mücadelelerini sürdüreceklerine vurgu yapan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir şunları söyledi, “ Kadına yönelik şiddetin önlenmesi bir toplumun gelişmişliğinin ve medeniyet seviyesinin en önemli göstergesidir. Ancak bu hükümet, toplumu geri götüren, kadını ikinci sınıf insan olarak gören bir zihniyetin temsilcisidir. Kadınların sokak ortasında katledildiği, şiddetin her geçen gün arttığı bir ülkede hükümetin sessiz kalması, sorumluluktan kaçması asla kabul edilemez. Manisa’dan sesleniyorum: Kadınlarımızı korumayan bu iktidar, bu vebalin altında ezilecektir! Kadın cinayetlerini durdurmayan, şiddete göz yuman, toplumu kutuplaştıran, insan haklarını hiçe sayan bu hükümetin miadı dolmuştur! Biz, İYİ Parti olarak, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında dimdik duracağız ve bu mücadelede en ön saflarda yer alacağız. Kadınların sesi, korkusuzca haykıran gücümüz olacak! Hükümet bu sorumluluğu yerine getirmediği sürece, Türkiye’nin geleceği karanlık kalacaktır. Kadınların özgür ve güven içinde yaşayacağı bir Türkiye için mücadelemiz asla durmayacaktır!”

 

Kaynak: Özkan ÇELİK