Bugün Arife, yarın bayram!
Ramazan ayını koronavirüs mücadelesi ile birlikte geçirdik. Nice bayramlar.
Ramazan ayında evde oturmak kolay olmadı. Bugünler de geçer deyip, güzel günleri beklerken bol bol gazete ve kitap okudum. Arınç’ın “Küçük Erbakan” kitabını daha önce okumuştum. Bir kez daha soluksuz okudum. Manisa siyasetinin duayeni Bülent Arınç’ın ömrü siyasi mücadelelerle geçti. Hitabet gücünü, bilgi ile bütünleştirme sanatının duayenlerindendir Bülent Arınç.
O DOĞRU BİLDİĞİNDEN HİÇ VAZGEÇMEDİ
Bugün başkanlık sisteminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi. Başkentte oturuyor. 1966 yıllarından tanıdığım Bülent Arınç Manisa siyasetinde ve Türkiye çapında tanıyanı çoktur. Rahmetli Erbakan ile siyaset yaşamında ülkenin her tarafını karış karış dolaşmış bir kimliğe sahiptir. Düşünce ve fikirlerini konferanslarda, parti toplantılarında açık yüreklilikle konuşmaktan çekinmez. Manisa’da Ak Parti’nin ağır abilerindendir. Siyaset yaşamını bitirene kadar AK Parti iktidarı döneminde her şey Manisa’da Bülent Arınç’tan sorulurdu. Milletvekili sıralamasını Bülent Arınç belirlerdi. Bir zamanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasını açmaya çalıştılar. Kırgınlıklar oldu. Ama Bülent Arınç her zaman Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında oldu.
Bugünlerde koronavirüs ile mücadele ediyoruz. Bülent Arınç da bugünleri evinde geçiriyor. Bülent Arınç kurallara uyar. Siyaset yaşamında neler gördü neler. Açık sözlü konuşmalarından mahkum bile oldu. Arınç yılmadı. Hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdürdü ve beraat etti.
ARINÇ KÜÇÜK ERBAKAN
Ömrünün son 50 yılını siyasetin içinde geçiren Bülent Arınç, 7 Haziran 2015 seçimlerinde aktif siyasete veda etti. Anılarını yazmaya karar verdi. Kitap söyleşisini Ömer Şahin’e yaptı. Ortaya “Arınç Küçük Erbakan” kitabı çıktı. Manisa’da imza töreni düzenledi. Ben de bu törene Hasan Geriter ile birlikte katıldım. Bir kitabını bana imzalayarak takdim etti. Okudum, okudum ne anılar ne yaşanan olaylar var.
Ramazan ayında bir kez daha Bülent Arınç’ın anılarını anlatan kitabını okudum. Bülent Arınç, Tayyip Erdoğan ismini 1978 yılında duyduğunu kitabında anlatıyor. Okuduğu şiirden dolayı Pınar Hisar Cezaevinde yatan Erdoğan’ı iki kez ziyaretine gittiğini ifade ediyor. Bülent Arınç ayrıca cezaevi çıkışında Erdoğan’ın İstanbul’da abisinin evinde kendisine ziyarete geldiğini ve annesinin Tayyip Erdoğan bey için “Benim manevi oğlum derdi” diyor.
Kitabında yazdıklarının çoğunu bir çırpıda okunacak cinsten. İlkinde 48 saatte bitirmiştim. Şimdi evde oturunca bir günde “Arınç Küçük Erbakan” kitabını yine soluksuz okudum. Bugüne kadar başkente gittiğimde kendisini hep ziyaret etmişimdir. Meclis Başkanı seçilince rahmetli Bülent Koşmaz ve Hasan Geriter ve bir heyetle ziyaretine bulunanlardanım. Manisa’ya gelişlerinde hep yanında olmaya çalıştım. Manisa Anemon Otelinde birlikte kahvaltılar yaptık. Anemon Otel’in Hatay’daki otelinin açılışında beraberdik. Anemon Otellerin Onursal Başkanı İsmail Akçura ile dostluklarında benim katkım olduğu düşüncesindeyim. Bülent Arınç’a saygım ve sevgim her dönemde devam etmiştir. Arınç sıkıntılı dönemlerinde Manisa’ya geldiğinde Rıdvan Uysal ve birkaç dostu arasında ben de yanından hiç ayrılmadım. Ak Parti içerisinde dürüst akçeli işlere bulaşmadan namusu ile siyaset yapan ve veda eden Bülent Arınç her zaman Manisa ve Türkiye siyasetinin duayen politikacılarındandır. Koronavirüs salgınından kurtulup normale dönmeye başlayacağımız günleri özlemle bekliyorum. Hayat normale dönerse Sayın Bülent Arınç’ın Manisa’ya geleceğini de umuyorum. Hoşça kalın.