Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir canlı yayında gündemi değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, Türkiye’nin savunma sanayisine yönelik yeni vergi düzenlemeleriyle ilgili olarak, çelik kubbe inşa etmek için fon getirilerinin kullanılacağını açıkladı.

“Savunma sanayinde Türkiye çok önemli bir atılım içerisinde. 3 bin 500 firma savunma sanayi ekipmanları üretiyor” diyen Şimşek, bu projelerin hayata geçmesi için ek kaynak gerektiğini vurguladı.

Devlet Bahçeli’den Abdullah Öcalan’a çağrı! Gündeme bomba gibi düştü! Devlet Bahçeli’den Abdullah Öcalan’a çağrı! Gündeme bomba gibi düştü!

Kredi Kartına 750 TL Katkı Payı Kesilecek: Çelik Kubbe İnşa Edilecek

Bakan, kredi kartlarına getirilen 750 liralık ek ödemenin yeniden değerlendirilebileceğini belirtti. Savunma sanayi fonu hakkında ise, “Çelik kubbe inşa edilecek. Ülkeyi koruyacak hava savunma sistemi kurulacak. Bunlar pahalı sistemler. Savunma sanayinin kaynak ihtiyacı var. Bu paket tamamen savunmaya kaynak için hazırlandı. Savunma sanayi bizim için çok önemli” dedi.

Enflasyonla Mücadele ve Kamu Tasarrufu

Enflasyon konusuna da değinen Şimşek, temel mallarda yıllık enflasyonun yüzde 28’e düştüğünü, ancak kira artışlarındaki yüzde 25'lik üst limitin kaldırılmasının yenilenen kira sözleşmelerinde büyük artışlara neden olduğunu belirtti. Ayrıca, kamuda tasarruf için kiralık araçları yüzde 15 azalttıklarını, Özelleştirme İdaresi’nin araç satışına başlayacağını ifade etti. 

Kaynak: Haber Merkezi