Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik erken seçim çağrısını tekrarladı ve Erdoğan’ın Kasım 2025’e kadar bir seçim yapılmadığı takdirde aday olamayacağını söyledi. Özel, AK Parti'ye yönelik "Adayınız kim?" sorusunu sorarak, olası adaylar arasında isimler zikretti.

AK Parti’nin Adayı Kim: Yerlikaya, Albayrak, Bayraktar…

Özgür Özel, yaptığı açıklamada, “Eğer Kasım 2025’te erken seçim kararı alınmazsa, Erdoğan bir daha aday olamayacak. Eğer Erdoğan gelecek yıl kasımda bizim adayımızın karşısına çıkmaya cesaret edemiyorsa, o zaman AK Parti'ye yeni bir aday lazım olacak. Damadı mı aday olacak, Süleyman Soylu mu, Ali Yerlikaya mı? Onların arasındaki çekişmeler ve kirli çamaşırlar mı ortaya çıkacak?" dedi.

Özgür Özel’den Yeni İttifak Açıklaması! Kazanacak İttifakı Açıkladı Özgür Özel’den Yeni İttifak Açıklaması! Kazanacak İttifakı Açıkladı

“Aslan Gibi Bir CHP’li”

CHP'nin adayının "aslan gibi bir CHP'li" olduğunu vurgulayan Özel, AK Parti’nin aday belirsizliği üzerine çeşitli sorular yöneltti. AK Parti'nin seçim stratejisini eleştiren Özel, "CHP'nin adayı sorunu yok. Anketlere göre CHP, birinci parti. 9 anketin 8'inde CHP önde. Bu yüzden bizim aday sorunumuz yok. Ancak Türkiye’nin büyükşehirlerini CHP'ye kaptırmış, mağlup olmuş bir partinin aday bulması zor olacak" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Haber Merkezi