BBP Lideri Mustafa Destici: 750 lira kredi kartı aidatı vermeyen bunlar DEM'i, Yunan'ı, Ermeni'yi savunur BBP Lideri Mustafa Destici: 750 lira kredi kartı aidatı vermeyen bunlar DEM'i, Yunan'ı, Ermeni'yi savunur

Türkiye'de belli bir kesim tarafından boykot uygulanan ve İsrail'e destek verdiği iddia edilen ünlü fast food zinciri, Türkiye'deki tepkileri azaltmak amacıyla ismini değiştirmişti. Bu zincir, son olarak Rize'de yeni bir şube açtı ve bu açılış, birçok tartışmayı beraberinde getirdi.

Rize Merkez Çarşı Mahallesi'nde bulunan bir alışveriş merkezinde düzenlenen açılış törenine, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara ve Rize Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu gibi AK Partili isimler katıldı. Ancak, bu durum kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı.

Açılışa katılan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, yapılan eleştirilerin ardından kendini savunarak, "Yemek yeseydim İsrail'e destek vermiş olurdum, sadece kurdele kestim" ifadelerini kullandı. Ancak bu açıklama, tepkileri yatıştırmakta yeterli olmadı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Rize'de bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri hakkında disipline sevk kararı alındığını bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi