Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa'nın ilk dört maddesi hakkında tartışmalara yönelik sert açıklamalarda bulundu. Özel, "Bayrağımız, başkentimiz ve kurucumuz bellidir. İlk dört maddeye elini uzatanın elini kıracağız" ifadelerini kullanarak anayasanın temel ilkelerine sahip çıktı.

Kurtulmuş’un Açıklamalarına Tepki

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa’nın 3. maddesindeki "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" tabirinin değiştirilmesi gerektiğini savunmuş ve "Bu ifadenin, 'Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmesi gerektiğini" belirtmişti. Kurtulmuş, bu açıklamasıyla devletçi anlayışın, milletin gücü üzerine yükselen bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini vurgulamıştı.

Özel’den Sert Yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kurtulmuş’un bu açıklamalarına Muğla’nın Datça ilçesinde katıldığı bir programda yanıt verdi. Özel, Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışmaya açılmasına karşı olduğunu belirterek, şu sözlerle tepkisini dile getirdi:

Özgür Özel'den AK Parti’ye Taş: “Seçim Yoksa Erdoğan Aday Olamayacak” Deyip Olası Rakipleri Saydı Özgür Özel'den AK Parti’ye Taş: “Seçim Yoksa Erdoğan Aday Olamayacak” Deyip Olası Rakipleri Saydı
“Kardeşim hiç oynamaya gerek yok. Elini uzatanın eli kırılsın Anayasa'nın ilk dört maddesine. Türkiye Cumhuriyeti devletiyle milletiyle ülkesiyle bölünmez bir bütündür. Biz hep beraber bir ve beraberiz. Bayrağımız belli, başkentimiz belli, kurucumuz belli. Bunlarla sorunu olanlar da belli. İlk dört maddeye elini uzatanın da elini kıracağız.”

Datça Belediyesi Ziyareti

Özel, konuşmasının ardından Datça Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Aytaç Kurt’tan ilçede yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Haber Merkezi