Kurdeleyi kesen AK Partili isimler disipline sevk edildi! Kurdeleyi kesen AK Partili isimler disipline sevk edildi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa'nın 3. maddesine dair ifadeleriyle ilgili yorumlarının yanı sıra terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’a yönelik çağrıları gündeme bomba gibi düştü.

MHP Lideri Bahçeli’den PKK Elebaşı Abdullah Öcalan’a Çağrı: Buyursun İlan Etsin

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan’a hitaben, “Türkiye’ye getirilirken, ‘her türlü hizmete hazırım’ diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin” dedi.

Bahçeli konuşmasının devamında, “Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin. Hodri meydan, kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, DEM Parti ile El Sıkışmasını Açıkladı

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu. Bahçeli, DEM Partililer ile el sıkışması tartışmalarına değindi. DEM Partililere seslenen Bahçeli, “Aklına başına alması uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır” dedi.

Bahçeli, “birleşme çağrısı” yaparak şunları söyledi:

“Uzattığım el samimi ve iyi niyetli bir eldir, Türkiye’de birleşelim tebliğidir. Elimi vatan ve devlet için uzattığımı herkesin bilmesinde yarar olacaktır. Dolayısıyla elimizi bir süreç için değil, kardeşlik için uzatırız. Hakkari de bizim Edirne de bizim, İzmir de bizim Şırnak da bizim. Gün birleşme, dayanışma günüdür. Bizim gönlümüzde herkese yer vardır.”

“Türk-Kürt kardeştir” diyen Bahçeli, DEM Parti’nin iradeyi İmralı’ya bırakmaması gerektiğini vurguladı, “Türk-Kürt kardeştir, araya giren kim varsa kamburdur, kanser hücresidir, kahrolmaya mahkumdur. DEM Parti’nin iradesini İmralı’ya rehin bırakması siyasetin doğasıyla ve ahlakıyla bağdaşmayan, hür ve bağımsız siyasetçi yapısıyla uyuşmayan ilkelliktir” dedi.

 

Kaynak: Haber Merkezi