Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm süreci tartışmaları ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın üçüncü maddesiyle ilgili sözlerine yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli’den Abdullah Öcalan’a çağrı! Gündeme bomba gibi düştü! Devlet Bahçeli’den Abdullah Öcalan’a çağrı! Gündeme bomba gibi düştü!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, çözüm süreci tartışmalarına ve Anayasa'nın değiştirilemez maddelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, devletin terörle müzakere etmeyeceğini, bu konuda taviz verilmeyeceğini vurguladı.

“Devlet Terörle Müzakere Etmez”

Bahçeli, devletin terör örgütleriyle masaya oturmayacağını belirterek, "Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından bile geçirmesin. Kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler. Devlet, terör örgütüyle müzakere etmez" ifadelerini kullandı. Ayrıca, CHP'ye seslenerek, "4 parçalı büyük Kürdistan'ın kurulmasından yana mısınız? Cesaretiniz varsa ifade ve itiraf edin" dedi.

“Anayasa'nın İlk Dört Maddesi Tartışılamaz”

Bahçeli, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın üçüncü maddesiyle ilgili değişiklik önerisine de isim vermeden tepki gösterdi. Bahçeli, "Anayasa'nın ilk dört maddesi her türlü tartışmanın dışındadır. İlk dört madde Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık ve birlik simgesidir. Devletin milleti Türk milletidir. Buna izin veremeyiz, mevki ne olursa olsun hiç kimseye eyvallah edemeyiz. Anayasa'nın ilk dört maddesi ile meselesi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi vardır" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş’un Anayasa 3. Madde Açıklaması

Numan Kurtulmuş, Anayasa'nın 3. maddesindeki "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" tabirinin değişmesi gerektiğini belirterek, "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir" ifadelerini kullanmıştı.

“İsrail Bir Terör Örgütüne Dönüştü”

Bahçeli, konuşmasının bir bölümünde İsrail’in Ortadoğu'daki politikalarına da değinerek, "İsrail bir terör örgütüne dönüştü. Birleşmiş Milletler (BM) kahredici bir sessizliğe gömülmüştür. İsrail'in Ortadoğu'da tarihi bir hezimete mahkum olması kaçınılmazdır" dedi.

“Devlet ve Millet Bir Bütündür”

Bahçeli, partisinin temel yaklaşımını da hatırlatarak, "Devlet millettir, millet de devlettir. Devlet, ülkesi ve milleti ile bir bütündür. Coğrafyamız tartışılırsa varlığımız ortadan kalkar" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi