Biri bana Manisa’da boks sporuna ilgi fazla dese cevabım hadi canım sende olurdu. Meğerse kazın ayağı öyle değilmiş. Manisa Şehzadeler ilçesi tarihi Kurşunlu Handa Şehzadeler Belediyesinin Aslan Spor Kulübü iş birliği ile düzenlediği Boks Gala Gecesini izledikten sonra fikrim değişti. Manisa’da boks severlerin sayısı bir hayli kabarık olduğuna şahit oldum. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler’e “Gençlerin tutkuları değişik” dedim. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç’ın da katıldığı boks gala gecesine büyük ilgi vardı. Kurşunlu Hanın balkonları bile boks severler tarafından doldurulmuştu. Bu atmosferi Başkan Yardımcısı Bilal Demir ile birlikte genç boksörlerin mücadelesini heyecanla izledim. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 18 gelecek vaat eden sporcuları sıkletlerinde birinci olmak için gece boyu ter döktüler.

ŞEHZADELER BELEDİYESİNE TEŞEKKÜRLER

Hala bir hafta geçti Boks Gala Gecesinin etkisi altındayım. Manisa’da boks müsabakaları yapılacak ve gençlerimizin bu müsabakalara büyük ilgi gösterecek olması rüyamda görsem inanmazdım. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler’in “Bu akşam Kurşunlu Hana gel. Gala gecesinde beraber olalım” demesiyle Kurşunlu Hana gittim. Girişte bir kenara oturdum. Müsabakaları izlemek için akın akın genç kız ve erkeklerin geldiğini gördüm. Demek ki Manisa değişmiş dedim. Başkan Çelik ve Milletvekili Arınç ile beraber oldum. Müsabakaları izlemeye başladım. Muhteşem bir boks gecesine Manisa’da tanıklık ediyordum. İlk müsabakanın galibine ödüllerini vermek üzere boks ringine çıkan AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç sporculara başarılar dilerken “Güzel müsabakalar izliyoruz. Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ve organizede emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu güzel organizasyonun her yıl devamını diliyorum” dedi.

UNUTULMAZ BİR GECE

Şehzadeler Belediyesi son aylarda gerçekten haftanın her gün ve gecesi Manisalılara birer etkinlik sunuyor. Başkan Ömer Faruk Çelik ve ekibi kavurucu sıcaklardan bunalan Manisalılara biraz olsun ferahlattığına şahit oluyorum. Başkan Çelik ilkini Aslan Spor Kulübü ile birlikte gerçekleştirdiği Kurşunlu Handaki Boks Gala Gecesinde yaptığı konuşmada “Genç sporcularımıza önem veriyoruz. Şehzadeler’de yetişen gençlerimiz Türkiye’de birçok derece elde ettiler. Bizi ziyarete geldiler. Biz de gençlerimizi teşvik etmek için onları ödüllendirdik. Sporcularımız ve abileri ile böyle bir organizasyon yapsak ne güzel olur diye konuştuk. Bugün bu organizasyonun ilkini gerçekleştiriyoruz. İnanıyorum ki Müslüman aleminin gönlünü ferahlatan Muhammed Ali’nin benzerleri Cemal Kamacı’nın torunları Şehzadeler ve Türkiye’de daha güçlü yetişecek. Tüm sporcularımıza başarılar dilerim” dedi. Başkan Çelik bu organizeyi düzenlemekle Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki gençlerin nabzının nasıl attığını iyi tespit ettiğini görüyorum. Hizmetlerinin yanı sıra toplumun değişikliğini ve ona göre etkinlikler düzenlemeye başladığı için Başkan Ömer Faruk Çelik’e teşekkürler.

Bu arada bir hafta yazılarıma ara vereceğim. Allak sağlık verirse gelecek pazartesi günü buluşmak dileğiyle…