Bir haftadır dünya bizi konuşuyor. A Milli Kadın Voleybol takımı dünya voleyboluna damga vurmaya devam etti. Bir süre önce Milletler Ligi şampiyonu olarak ülkemizi sevince boğan FİLENİN SULTANLARI 2023 ÇEV Avrupa Şampiyonasında Sırbistan’ı devirerek ilk altın madalyasını aldı. Belçika’nın Brüksel kentinde oynanan final maçında güçlü rakibi karşısında 2-1 geriye düşmesine rağmen pes etmeyen Filenin Ay yıldızlı sultanları maçı çevirmesini bildi. 3-2’lik galibiyetle tarihinde ilk kez Avrupa’nın zirvesinde yer aldı. Dünya sıralamasında 1 numara olan Filenin Sultanlarını Başkan Recep Tayyip Erdoğan ilk kutlayanlar arasında yer aldı. Avrupa ve dünya basını Filenin Sultanlarını konuşuyor. Söğütaltı Kahvesinde bir süre Çapala Mehmet ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz zafer gelince havaya fırlayarak sevinçlerini ortaya koydular. Avrupa şampiyonu kadın voleybol takımımızı İstanbul havaalanında muhteşem coşku ile karşıladık. Türk halkı tarih yazan sporcularımızı bağrına bastı.

BAŞKAN ERDOĞAN “İFTİHAR VESİLESİ OLDUNUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TCF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile hem maç öncesi telefonla görüşerek başarılar diledi. Maçtan sonra kutlama mesajı yayınlayan Erdoğan filenin sultanlarının takım kaptanı Eda Erdem ile telefonda konuşarak “Şampiyonluğu yakalamış olmamız ülkemiz için bir iftihar nice şampiyonluklara inşallah” dedi. Voleybol takım kaptanı Eda da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Amin inşallah” yanıtını verdi.

GÖĞSÜMÜZ KABARDI

Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kızları ile gururluyuz. Avrupa şampiyonluğu ile göğsümüzü kabartan dünyanın çağdaş Türk kadınına selam durmasını sağlayan ülkemizin ay yıldızlı voleybolcu kızlarımızı yürekten kutluyorum. O gece Fenerbahçe maçını bir kenara koyarak bu muhteşem mücadeleyi heyecan içinde izledim. Mutlu sondan sonra işte Türkiye, Atatürk’ün çağdaş medeniyeti yarattığı ülkemizin çağdaş kızlarımızın başarısı her gün ülkemizi karalama sevdası ile içeriden ve dışarıdan yazanlara kapak olsun. Sevseniz de sevmeseniz de nefret etseniz de Türkiye son 20 yılda dünyada en çok konuşulan ülke arasına girmesini sağlayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dır. Kadınlarımızın başarısında emeği olan herkese teşekkürler. Sizlere de en büyük teşekkürlerimi sunuyorum, hem şampiyonluk getirdiniz hem de Belçika’nın Brüksel kentinde erik dalı şarkısını söyleyerek yaptığınız dans tüm dünyanın en çok paylaşılan videoları arasına girmesini sağladınız. Brüksel’deki voleybol sahası ve tribünlerde Türk’ün gücünü dünyaya gösterdiniz. Var olun sağ olun. 100.yıla yakışan bir kupaya sahip olduk.

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Tarih yazan A Milli Kadın Voleybol Takımının yeni hedefi 2024 Paris Olimpiyatlarının vizesini almak için Japonya’ya gitti. Filenin Sultanlarını Tokyo’daki eleme maçlarındaki rakipleri Japonya, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru.

AK PARTİ ŞEHZADELER İLÇE BAŞKANI AVUKAT ALİ ÖZYİĞİT OLDU

Yerel seçimler öncesi AK Parti yurt çapında teşkilatlarındaki yenilenme süreci hızlı bir şekilde devam ediyor. Manisa ilçelerindeki yenilenme çalışmaları ile atanan yeni ilçe başkanları görevlerini sürdürürken bir süre önce görevinden affını isteyen ve istifa eden Manisa Şehzadeler İlçesi AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu’nun yerine görev Manisa’nın kurtuluşu olan 8 Eylül günü Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Avukat Ali Özyiğit’e AK Parti Genel Merkezi tarafından verildi.

TEBRİK ETTİM

Manisa’nın tanınmış ailelerinden Özyiğit ailesinin Avukat Ali Özyiğit siyaset yaşamını AK Partide sürdürüyor. Son belediye seçimlerinde Başkan Ömer Faruk Çelik’in meclis listesinde yer almış. Çalışmaları ile parti içinde olumlu bir profil çizen Avukat Ali Özyiğit’in AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığına atanmasını öğrenince bir hayli sevindim. Hemen telefonla kendisine ulaştım. Avukat Ali Özyiğit’e “Yeni görevin hayırlı uğurlu olsun, başarılarının devamını dilerim” dedim. Bana göre Şehzadeler ilçesi AK Parti İlçe Başkanlığına Ali Özyiğit’in atanması tam isabet. Manisa Merkez’de Şehzadeler ilçesinde Mart ayında yapılacak yerel seçimler çok zor geçmeye namzet. Avukat Ali Özyiğit’i ilçe başkanı olarak ateşten gömleğini giydiği görüşündeyim. Allah kolaylık versin.