Böyle bir şey olabilir mi? Bir kentin makus talihi geri dönüşüm yangınları olabilir mi? Bu kent Manisa ise olur. Olmaya da devam ediyor üstelik.

Sonuncusu bu gece yarısı yaşandı. Ajansların geçtiği habere göre “Manisa’nın Yunusemre ilçesi Evranos Mahallesi’nde bir atık depolama tesisinde yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine bölgeye Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler, AFAD, 112 Acil Servis, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Sabaha karşı 04.30 sıralarında başlayan yangında tesiste bulunan birçok kimyasal madde yandı, gökyüzü siyaha büründü. Atıl durumdaki tesisten madeni yağ, boya ve çeşitli kimyasal maddeler çevreye yayılırken AFAD ekipleri sürekli ölçüm yaptı. Asit maddesinin toprağa yayıldığı görüldü. Manisa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerinin gaz ölçümü yaptığı tesise müdahale eden itfaiye ekipleri, maske ve oksijen tüpüyle çalıştı. Alevler yaklaşık 4 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı”

Peki bu kaçıncı? İnanın ben sayamadım. Çok fazla oldu çünkü.

Her defasında da dumanlar gökyüzünü kapladı, zararlı atıklar doğaya suya karıştı.

Olay olduktan sonra tesis mühürlendi, efendim milyonlaaarca lira ceza verildi.

Eee sonuç? Arkası kesildi mi? Yangınlar bitti mi? Tabi ki hayır.

Bitecek mi? Tabi ki hayır.

Biter mi? Evet biter.

Nasıl mı? Adam akıllı denetimlerle, verilecek örnek nitelikteki cezalarla biter.

Dikkat edeceksin kardeşim. Dikkat edeceksin.

Her yangından sonra, “Kesin bilinçli yakılmıştır” iddiaları gündeme geliyor. Neden acaba? Biraz da kendinize batırın iğneyi.

Ne hakkınız var canım doğayı kirletmeye, yaşamı soldurmaya.

Bu iş çoğa vardı artık. Birileri çıkıp bu felakete dur demeli. Demeli ki sonrakilere de örnek olsun.