Türkiye İstatistik Kurumu bir şeyler açıklıyor her ay… Rakamlara girip sizi boğmak niyetinde değilim. Onlar diyor ki enflasyon düşüyor.

Mevcut iktidar da aynı cümleleri kuruyor: “Enflasyon düşüyor, daha da düşecek”

İyi de vatandaşın bu durumdan haberi var mı? Bana kalırsa hiç yok… Hatta ve hatta her ay daha zorlaşıyor geçinmek.

Gidin markete, her hafta zamlı fiyatlarla karşılaşıyorsunuz. En küçük üründen en büyüğüne illa ki zam geliyor.

Bakın Türk İş birkaç gün önce açlık sınırını açıkladı. Dedi ki açlık sınırı 19 bin 830 lira.

Peki bu ülkede asgari ücret ne kadar? 17 bin 2 lira. Yani bu ülkenin çalışanlarının yarıdan fazlasının aldığı maaş olan asgari ücret, açlık sınırının tam 2 bin 828 lira altında.

Hadi gelin de siz bu insanlara enflasyonun düştüğünü anlatın. Anlatamazsınız…

Ev kiralarının hali ortada. Bir evde bırakın 1 kişiyi, 2 kişi bile çalışsa eviniz kira ise geçinmeniz imkansız hale geliyor.

Buna rağmen tutup da enflasyon düşüyor derseniz, bu en hafif tabirle vatandaşla dalga geçmek olur. Asgari ücret Ocak 2024’te yürürlüğe girdi. 10 ayda asgari ücrete gelen zam 0 (sıfır) lira. Peki temel gıda ürünleri 10 ayda ne kadar zamlanmış baktınız mı?

Emeklilerin Allah yardımcısı olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Onların hali daha da vahim. 12 bin 500 lira ile hayatta kalma savaşı veriyorlar. Geçinmeye çalışıyorlar demiyorum bakın, bir kez daha söylüyorum, hayatta kalma savaşı veriyorlar.

Kredi kartları aldı başını gidiyor, takibe düşen krediler rekor kırıyor. Böyle mi düşüyor bu ülkede enflasyon. Kimse kimseyi kandırmasın. Fiyatlar düşmeyi bırakın yerinde bile saymıyor.

Evet, piyasa çakallarının bu durumda payı yok değil, ama suçu tamamen onlara atmak da doğru değil bana kalırsa.

Mevcut hükümet 2028 yılındaki seçimde iktidarı hedefliyorsa bu konuyu çözmeli, muhalefet iktidar istiyorsa bu konu hakkında proje üretmeli.

Yoksa mevcut hükümet 2024 yerel seçimlerinde yaşadığı akıbetin daha kötüsünü yaşar, yerelde seçim kazananlar ise 2028’de halkın tokadıyla karşı karşıya kalır. Benden demesi…