Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, çeyiz parası biriktirmek için çalıştığı markette saldırıya uğrayan Merve Acar'ın öldürülmesine ilişkin açılan davada karar verildi. Sanıkların pişmanlık ifadelerini yetersiz bulan mahkeme, cezalarında indirim yapmayarak ağırlaştırılmış müebbet ve hapis cezaları verdi. Davada 7 sanık ceza aldı.

Olay, 20 Ağustos 2023 tarihinde Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kayıhan Mahallesi'nde meydana geldi. Kız meselesi yüzünden tartışma yaşayan Hasan S. ve Yusuf S., parkta buluştu. Buluşmaya kız arkadaşı Buse Simay K. ve arkadaşlarıyla gelen Yusuf S., tartışma sırasında Hasan S.'yi elinden bıçakla yaraladı. Yaralanan Hasan S., kaçarak bir markete sığındı. Ardından Buse Simay K.’nın getirdiği pompalı tüfeği alan Yusuf S., marketin içine doğru ateş açtı. Market çalışanı Merve Acar, sığındığı Hasan S.’yi korumaya çalışırken vuruldu ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Hepsi Ceza Aldı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Yusuf S. ve diğer sanıklar hakkında iddianame hazırladı. Yusuf S. için "kadına karşı kasten öldürme", "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep edildi. Diğer 6 sanık için de benzer suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezaları istendi.

Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, Yusuf S., Merve Acar’a karşı "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, Hasan S.'ye yönelik saldırıdan ise 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar Emircan U., Muhammet S., Furkan A., İsmail B. ve Buse Simay K., "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13’er yıl hapis cezası aldı. Tolga G. ise kasten yaralama suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Türkiye'nin konuştuğu tecavüz girişiminin ardından Sedat Peker sessizliğini bozdu Türkiye'nin konuştuğu tecavüz girişiminin ardından Sedat Peker sessizliğini bozdu

Pişmanlıklarını Yetersiz Buldu

Mahkeme, sanıkların pişmanlık ifadelerinin yetersiz olduğunu ve olayın başlangıcından itibaren bir pişmanlık göstermedikleri için ceza indirimine gitmedi. Sanıkların daha önceki suçlardan aldıkları ertelenen cezaların açıklanması için de ihbarda bulunulmasına karar verildi.

  

Kaynak: İHA