CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel 5 Kasım’da yapılması planlanan kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip çıkacağını cuma günü saat 14.00’da CHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Özgür Özel CHP Genel Merkezinde liderlik yarışına resmen girerken Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken İmamoğlu’na teşekkür etti. Manisa Milletvekili Özgür Özel CHP tarihinde ilk defa bir Manisalı olarak Atatürk’ün kurduğu CHP’nin genel başkan adayı oldu.

ÖZEL “CHP’Yİ ATATÜRK’ÜN PARTİSİ YAPACAĞIM”

“Atatürk’ün partisini iktidar yapmak için yola çıktım. Bunun için adaylığımı ilan ediyorum” diyen CHP Grup Başkanı Manisa Milletvekili Özgür Özel basın toplantısında Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirmesini siyasetin bir cilvesi olarak görüyorum. Kendisi parti içinde Özgür Özel yapan beş dönemde Manisa milletvekili yapan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday çıkmasını yadırgıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun oyununa geldiği inancındayım. Bir Manisalı olarak CHP’nin başına geçme iddiası ile yola çıkmasını da büyük cesaret olarak görüyorum. Yolu açık olsun diyorum. Ben hala CHP’de kurultayın yapılacağından şüpheliyim. Siyasette 24 saat her zaman çok önemli olduğunu gördük. Demokratik bir parti görünümü vermek için Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kendisine rakip olacak aday Özgür Özel’in basın toplantısını CHP Genel Merkezinde yapmasına izin verdiği görüşündeyim.

ÖZGÜR ÖZEL NELER DEDİ?

Özgür Özel adaylığını resmen açıkladığı basın toplantısında neler dedi buyurun okuyun “Bu hiçbir şey olmamış gibi davranmaya itiraz edenlerin hikayesidir. Bu bir lider değişikliğinin ötesinde gücü kadrolardan alan ve kadrolarına güç veren bir hareketin hikayesidir. Parti içi iktidar mücadelesinin değil büyük iktidar hayalinin ilk adımıdır. Daha önce başardık yine başaracağız” diyor. CHP Genel Başkanlığına talip olan Özgür Özel. Siyasette hayallere dalmak duygusallığın bir parçasıdır. CHP bugüne kadar siyasi yaşamda halkın teveccühünü kazanıp sandıktan ne zaman tek başına iktidar oldu? Bugüne kadar ben hatırlamıyorum. Hatırladığım şey 1977 seçimlerinde Ecevit rüzgarı ile iktidara gelme çabalarında baş çıktığı ancak Ankara Güneş Motelde Adalet Partisinden transfer ederek bakanlık vaatleri ile 226 çoğunluğunu yakalayınca Bülent Ecevit büyük umutlarla tek başına iktidara CHP’yi taşımış kendisi de Başbakan olmuştu. Ecevit o yıllarda ülkeyi kaosa götürmüş yokluklar içinde bırakmış 19 aylık iktidar döneminde yapılan senato ve meclis seçimlerinde hezimete uğrayınca istifa etmek zorunda kalmıştı. O günden bugüne siyaset köprülerinin altından çok su akmış başkanlık sistemine geçişten sonra 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığında da seçimi kaybetmiş CHP’nin demokrasiye geçiş döneminde her sandığa gidilince aldığı yenilgilerin sayısını beni unuttum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığında CHP girdiği her seçimi Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti karşısında kaybetti. Halk ne enteresandır 70 yıldır CHP’ye güvenmiyor. Değişim olsa ne yazar. Kemal Kılıçdaroğlu’na son seçimde aldığı oy oranına rağmen tenkit edilmesini doğru bulmuyorum.

YALÇIN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

Ekonomist Dr. Hikmet Oray Yalçın Manisalıdır. Benim de dostumdur. Ülkelerde çeşitli dallarda çalışmış Murat Ülker’in gözdeleri arasına girmiş başarılı bir yöneticilik dönemini Ülker’de tamamladıktan sonra Talu ailesinin şirketlerinde görev yapmış, Talu ailesinin Manisa’nın Yunt Dağında bin 500 büyükbaş hayvanın barındığı günde 15 ton süt veren Talu Çiftliğinde ortakları arasında giren Hikmet Oray Yalçın A101’in yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunduktan sonra şimdi yine Talu Çiftliğindeki görevine döndü. Kış aylarının büyük bölümünü Manisa’da geçiren Hikmet Oray Yalçın’ın eylülün 6’sında büyük telaşı vardı. Oğlu Yunus Yalçın Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun oluyordu. Yalçın benim torun Ertuğrul’un sünnetine katılamadığı gecede üniversitenin mezuniyet töreninde oğlunun diplomasını eline alıp kep giymesini eşi Hilal Yalçın, annesi Ayfer Yalçın, ablası Emine Merciler ile birlikte gururla izliyordu Ekonomist Dr. Hikmet Oray Yalçın. Yunus Yalçın da mezuniyet töreninde babaannesi Ayfer Yalçın ve teyzesi Emine Merciler’in de bulunmasından mutluydu. Yunus Yalçın babası gibi Ülker firmasında bugün yarın göreve başlayacak. Geçen hafta Hikmet Oray Yalçın annesi ve ablası ile İstanbul’dan Manisa’ya döndü. Her akşam Söğütaltı Kahvesinde beraber olduk. Önümüzdeki günlerde Hikmet Oray Yalçın Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki çikolata fabrikasında incelemelerde bulunacak. Savaşın devam ettiği bölgeye sağ salim gelip dönmesini diliyorum Hikmet Oray Yalçın’a.