AK Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde ikinci sıraya gerilemesinin nedenlerini araştırmak ve çözüm önerileri almak amacıyla 81 ilde Türkiye Buluşmaları programını düzenledi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan bu buluşmalarda, vatandaşların şikayet ve talepleri dinlendi.

Yapılan araştırmalar sonucunda, yurttaşların rahatsız olduğu iki temel problem "ekonomi" ve "adalet" alanlarında yoğunlaştı.

Ortaya atılan iddialara göre, vatandaşlar ekonomik sıkıntılar ve adalet sistemi hakkındaki endişelerini partinin yetkililerine aktardı. Şikayetlerin ve taleplerin ilgili bakanlıklara iletildiği, bu doğrultuda yeni reformlar üzerinde çalışmaların başladığı öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrelerle ilgili konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrelerle ilgili konuştu

Adalette "Cezasızlık" Var

Adalet Bakanlığı'nın, vatandaşın hassas olduğu adalet konularında "cezasızlık" örneklerini giderecek ve adalet anlayışını güçlendirecek adımlar atmaya hazırlandığı iddia edildi. Yeni yargı reformunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmasının ardından Meclis'e getirileceği belirtildi.

Ekonomik Sorunlar Hep Gündemde

Vatandaşların dile getirdiği bir diğer temel sorun olan "ekonomi" için de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çalışmalar başlattığı iddia edildi. Enflasyonun tek haneye indirilmesi ve vatandaşın alım gücünün artırılması hedeflenirken, gerekirse yeni ekonomik adımların atılacağı ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi