CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun resmen rakibi olan Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in İmamoğlu’nun gazı ile genel başkanlığa aday olmasından en çok eğer kurultay olacaksa memnun olan kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır. İmamoğlu’nu İstanbul’dan tekrar aday göstereceğini söylemesi ile geri çekilen İmamoğlu’nun yerine Özgür Özel’in aday olmasını bazı CHP’liler Kemal’in tavşan adaylığından Ekrem’in tavşan adaylığına geçtiği yorumunu yapıyorlar. Zaman her şeyin ilacıdır. Kemal Kılıçdaroğlu bu zor durumda kongrede kendisinin karşısında manevi evladı Özgür Özel’in çıkmasına sevinmiştir görüşündeyim. Ancak CHP’de 5 Kasım’da kurultay yapılacaksa bu kurultayda Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu destekli Özel’in yarışının kıran kırana geçeceğini de şimdiden yazıyorum. Siyasette 24 saat çok önemli. Özgür Özel kurultaya kadar bütün CHP il kongrelerine gidip konuşacak bu kendisi için büyük avantajdır. Kılıçdaroğlu Özel’i kolay yutulacak lokma olarak görüp işi ciddiye almazsa CHP genel başkanlığı seçiminde zorlanacağını şimdiden yazıyorum. Süleyman Demirel’in “Sandıktan korkarım” dediği gibi CHP’de bu kurultayda sandıktan nasıl bir sonuç çıkacağını bugünden kestirmek çok zor. İstanbul seçimleri il başkanının kimin olacağı da çok önemli. Ben hala daha baba-oğul ilişkisinin bittiğine inanmıyorum. Kılıçdaroğlu parti içinde yaptığı manevralarla hakimiyetini bugüne kadar sürdürmüştür. Kolay kolay Kılıçdaroğlu’nun pes edeceğini göremiyorum.

ÖZGÜR ÖZEL’İ KİMLER DESTEKLİYOR?

CHP Genel Başkanlığını açıklayan Özgür Özel’i kimler destekliyor derseniz Özel’in adaylığını açıkladıktan sonra ilk tebrik eden Ekrem İmamoğlu olmuştur. İmamoğlu’nun “CHP değişirse Türkiye değişir, Türkiye’nin değişimi için yola çıkan Özgür Özel ve yol arkadaşlarına başarılar diliyorum” açıklamasıyla kurultay seçiminin kolay geçmeyeceği görülüyor. Özel de “İmamoğlu paylaşımından memnuniyet duydum. Değişim konusundaki yaklaşımını önemsiyorum. İmamoğlu ile bugün bir görüşmem olmadı ama partimizdeki herkes gibi açık iletişim kanalımız var” diye konuştu.

Özel’in basın toplantısında destek için 4 PM Üyesi, 25 milletvekili bulundu. Toplantıya katılanların isimleri şöyle, Milletvekilleri: Burhanettin Bulut ve Ayhan Barut (Adana), Murat Emir (Ankara), Süleyman Bülbül (Aydın), Özgür Ceylan (Çanakkale), Ahmet Baran Yazgan ve Ediz Hun (Edirne), Hikmet Yalım Halıcı (Isparta), Ali Gökcek, Turan Taşkın Özer, Özgür Karabat, Suat Özçağdaş, Gökhan Zeybek ve Fethi Açıkel (İstanbul), Gökçe Gökçen (İzmir), İsmail Atakan Ünver (Karaman), Hasan Baltacı (Kastamonu), Veli Ağbaba (Malatya), Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu (Manisa), Cumhur Uzun ve Süreyya Derici (Muğla), Seyit Turan (Ordu), Asu Kaya (Osmaniye), Ulaş Karasu (Sivas), Parti Meclisi Üyeleri Candan Yüceer, Pınar Uzun, Erbil Aydınlık ve Sevgi Kılıç. Özgür Özel’in basın toplantısında ayrıca geçmiş dönem milletvekillerinden de katılanlar oldu.

Özgür Özel CHP genel başkanı olmak için hafta sonu yollara düştü. Zorlu bir sınavla karşı karşıya. CHP değişik bir parti. Her zaman sürprizlere gebe. Ecevit’in İnönü’yü devirdiği gibi Özel de Kılıçdaroğlu’nu devirebilir mi? Zor dostum zor.