Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, düzenlediği basın toplantısında, elektrik ve doğalgaz fiyatlarının önümüzdeki üç ay boyunca artmayacağını açıkladı. Bayraktar, "Dar gelirli hanelere enerji desteği sürecek. Yeni yıla kadar genel tarifelere zam yapılmayacak." dedi.

Demircili üreticilere bir müjde daha! 14 milyon lira ek gelir… Demircili üreticilere bir müjde daha! 14 milyon lira ek gelir…

Yeni Destek Modeli 2025'te Başlıyor

NTV'de yer alan habere göre Bakan Bayraktar, mevcut enerji destek modelinin yıl sonuna kadar devam edeceğini belirtirken, yeni destek modelinin 2025 yılında hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi. Ancak, "Elektrik tüketimi yüksek olan hanelere verilecek destek miktarı azalacak." şeklinde uyarıda bulundu.

Karadeniz Gazında Üretim Artışı

Karadeniz gazı üretimine ilişkin bilgi veren Bayraktar, günlük üretimin 6 milyon metreküpe ulaştığını belirtti. Ayrıca, Karadeniz gazı projesine üç şirketin ortaklık ilgisi gösterdiğini duyurdu.

Petrol Üretimi 110 Bin Varile Ulaştı

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerji bağımlılığını azaltma hedefi doğrultusunda kamu ve özel sektörün günlük petrol üretiminin yaklaşık 110 bin varile çıktığını ifade etti. Bu çabaların, Türkiye’nin enerji güvenliğini artırma ve dışa bağımlılığı azaltma konusundaki kararlılığını pekiştirdiğini vurguladı.

 

Kaynak: Haber Merkezi