Şehzadeler Belediyesi Manisa’nın sıcağına rağmen Niobe Anfi Tiyatro ve Tarzan Meydanında hemen hemen her akşam çeşitli etkinliklerle Manisalılarla bir araya geliyor. Şehzadeler Belediyesinin etkinliklerinden birine ben de katıldım. Başkan Ömer Faruk Çelik yardımcıları Ahmet Songüler ve Bilal Demir ile buluştum. Etkinlik Türkiye Bosna Hersek kardeşlik gecesiydi. Geceye 22.dönem TBMM Başkanlığı yapan Bülent Arınç, 22,23,24.dnem AK Parti Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin de katıldığı gecede sanatçı Orhan Çakmak ve Boşnak gençlerden oluşan Kud Mosconica Folklor ekibi izleyicilere duygulu bir gece yaşattılar. Etkinliği düzenleyen Başkan Çelik ve ekibine teşekkürler. İyi ki bu geceye katılmışım. Sanatçı Orhan Çakmak seslendirdiği muhteşem şarkıları keyifle izledim. Türkiye Bosna Hersek kardeşlik gecesi muhteşemdi. Başkan Ömer Faruk Çelik, Bülent Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi ve izleyicilerle sahne alan bütün sanatçıları dakikalarca alkışladık.

BÜLENT ARINÇ “BOSNA HERSEK KARDEŞİMİZDİR”

Türkiye siyasetine damgasını vurmuş Bülent Arınç duygusal gecede duygu dolu bir konuşma yaptı. Konuşmasında "Şehzadeler Belediyemizin bu güzel etkinliğine katılmak bana da nasip oldu. Esasen Bosna Hersek'e karşı, Boşnak kardeşlerimize karşı büyük bir sevgi var gönlümüzde. Onları Manisa'da misafir etmek beni çok mutlu etti. Bu geceye katılan dansları, şarkılarıyla bizlerle olan bu gençlerimizle gurur duyuyorum. Her zaman onları bekleriz, başımızın üstünde yerleri var. Ben ilk kez 1996 yılında Bosna Hersek'e gittim. Rahmetli Necmettin Erbakan Hocamız Başbakan olduğunda Bosna savaştan yeni çıkmıştı. 1992- 95 yıllarında maalesef bir savaşın içerisinde binlerce kardeşimiz hayatını kaybetti. Onları rahmetle anıyorum. Savaş bitmiş ancak Bosna Hersek'in her şeyi çökmüştü. Erbakan Hocamız onların şimdi en çok bir finans sistemine ihtiyaçları var. Oraya gidecek Ziraat Bankası'nın bir şubesini açarak onların finans sistemini takviye edeceksiniz demişti. Hamdolsun açılışında bulundum. Daha sonraki zamanlarda da ziyaretlerim oldu. Bosna bizim aynı bayrak altında 500 sene birlikte olduğumuz insanlardır. Çok şükür Manisa'da da Boşnak kardeşlerimiz var. Boşnaklar güzel insanlardır. Avrupa'nın kalbinde böyle bir toplumun olmasını Avrupalılar ve Sırplar hiçbir zaman hazmedemediler. Mükemmel insanlardır, sanatsever insanlardır. Başkanıma böylesi kültür programları düzenlediği için teşekkür ederim. Buna ihtiyacımız var." dedi.

Başkan Ömer Faruk Çelik de yaptığı konuşmada “Manisa'da, Şehzadelerde Evladı Fatihan Bosna'dan kardeşlerimizi, evlatlarımızı misafir ediyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak bizim yurtdışındaki tek kardeş şehrimiz Donji Vakuf'tur. Ayvaz Dede etkinliklerinin yapıldığı belediye. Biz Şehzadeler adına, sizler adına oranın ilk çocuk parkını yaptık. Yine orada bir kapalı spor salonunu sizlerin destekleriyle tamamladık. Belediye binasının tadilatına destek olduk. Evladı Fatihan'a sizlerin katkıları bunlar. Allah hayırlarınızı kabul etsin. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti ve Bosna Hersek kardeşliği. Biz ayakta olduğumuz müddetçe Boşnak kardeşlerimiz de huzur içerisinde ve ayakta olacaklardır. Çünkü kocaman Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk Milleti Boşnak kardeşlerini asla yalnız bırakmayacaktır." diye konuştu.