Akaryakıta gelen zamlar malum. Aldık kabul ettik. Fakat gerek şehir içi, gerekse şehirler arası toplu taşıma ücretleri açıklanabilecek gibi değil...

Yani bu iş biraz daha vurguna dönmeye başladı gibi...

Biliyorum araç sahipleri bana çok kızacak bu yazdıklarım için ama kusura bakmasın kimse. Muradiye- Manisa 20 TL, İzmir- Manisa 70 TL, Manisa-Salihli 90 TL ücret mı olur Allah aşkına?

Yani öyle bir yere geliyor ki iş yapılan zamlar sadece bir yolcuya yükleniyor adeta. Bu kadarı adil değil.

Efendim hayat pahalı, her şeye zam geliyor, her gün zam geliyor. İyi de kardeşim zammı bir yapana karşılık ikiyle veriliyor...

Her sektörde böyle bu durum ha, sakın sadece ulaşımda sanmayın. Bilmiyor muyuz hepimiz; asgari ücrete zam geldiği gün alelacele market raflarında etiketlerin değiştiğini... Yahu bi sabredin gariban asgari ücretli zamlı maaşını cebine koysun. Ama yok; adı yetiyor adı zam yapmak için.

Neyse dönelim konumuza, birçok şehir bize göre daha ucuz toplu taşıma olayında. Burada tek bir kurumu suçlamıyorum. Ancak buna bir çare bulunmalı.

Yarın bir gün üniveriste açılacak. Öğrenciler gelecek. Bu çocuklar ne yapacak? Ulaşımı mecbur kullanacaklar. Ama ağır gelecek ağır...

Devlete de bu noktada önemli görevler düşüyor...

Sosyal devletsen eğer; iddian buysa gerekli desteği vereceksin. Toplu taşıma esnafı ücretsiz binişlerin karşılığını alamadığı için binişleri iptale hazırlanıyor. Halbuki yeterli destek verilmiş olsa kimse şikayetçi olmazdı bu durumdan.

Akaryakıt işi de böyle. Çiftçi olsun, toplu taşıma olsun vesaire vesaire... Yıllardır bas bas bağırıyorlar mazottan KDV'yi ÖTV'yi kaldırın diye. Özellikle taşıma ve tarım sektöründe bu konu olmazsa olmazlar arasında. Bunun mutlaka gündeme alınması lazım.

Sen onlara ucuz girdi sağlamazdan sonuç bu oluyor işte, 15 dakikalık -Sabuncubeli Tüneli var artık; yapandan Allah razı olsun- İzmir yolu 70 liraya geliyor.