Çeşme Ildır’daki tatilimi geçen hafta sonlandırdım. Kavurucu sıcaklarda Manisa’da oldum. Söğütaltı Kahvesinde Aşçı Çeto’nun ve Mustafa’nın yanında, Ulupark’ta, Aynı Ali’de vakit geçirdim. Başta Ahmet Songüler olmak üzere Manisa’daki dostlarım akşamları beni yalnız bırakmadılar. Fevzi Açıkel ve Destan Bulgay ile Palet’te, İsa Özdemir ve işlerinin takipçisi Selma Hanım ile Örenay’da, Tarkan Kayhan ile bürosunda, , Avukat Mustafa Karakaş ile beraber oldum. Ege’nin turizm cenneti Kuşadası Davutlar’da Almanya’nın Hamurg kentinden gelen kuyumcu dostumuz Mehmet Geyik ile Ahmet Songüler ile birlikte Kuşadası Davutlar Güzelçamlı’daki Milli Park caddesi üzerindeki Kıyı Balık Restoraında birlikte olduk. Dalgaların sert şekilde kıyıya vurduğu restoranda güneşin batışını izledik.

HAMBURG’A DAVET

Yıllar önce Ahmet Songüler ile Almanya’nın Hamburg kentinde iş dünyasında önemli yer edinmiş Mehmet Geyik ve Sivaslı dostumuzun daveti üzerine gitmiştik. Dostlarımız bizi gece gündüz bırakmadılar. Hamburg’u gezdirdiler. Sonra onlar Manisa’ya geldiğinde Başkan Ömer Faruk Çelik ve Ahmet Songüler ile Çeşme Ildır’daki yazlığımıza geldiler. En son Yüksel Bey geldi. Osman Talu ile birlikte. Geçen hafta içinde Ahmet Songüler ile yaz tatilini geçirmeye gelen Mehmet Geyik’i ziyarete gittik. Birlikte Kıyı Balık restoranda bol bol sohbet ettik. Sonunda Mehmet Geyik “Gelin artık Almanya’ya Hamburg’da beraber olalım” dedi. Mehmet Geyik’e teşekkür ettik. Vize problemlerinin had safhada olduğu dönemde vize alabilirsem Ahmet Songüler ile bir Almanya Hamburg seyahati düzenleyebilirim.

NORAN FİRMASI MANİSA FK’NIN SPONSORU

Noran İnşaat firmasının Manisa temsilciğini yapan İsa Özdemir ve Selma Hanım ile Örenay’da bir araya geldik. Fikret Taşçı’nın damadının yeri elit bir tabaka tarafından doldurumuş. İYİ Partili İl Başkanı Ali Zafer İksir ve Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan’ın da orada olduğunu yemeğin sonunda gördüm. İsa Özdemir geçen dönem yerel seçimlerde Ömer Faruk Çelik’in rakibiydi. İyi mücadele ederek yarıştan az bir oyla yenik çıktı. Ömer Faruk Çelik Şehzadeler Belediye Başkanlığına bir dönem daha devam etme başarısını gösterdi. Bu dönem aday değilim diyor. Siyasette 24 saat çok önemlidir. İsa Özdemir ile siyaset ve iş dünyası üzerine bol bol sohbet ettik. Selma Hanım da bizi dinledi. İsa Özdemir “Noran İnşaat olarak Manisa FK’ya sponsor olduk” dedi. Bende “Çok iyi yapmışsınız bir forma gönderirsin herhalde” dedim. İsa Özdemir de “Ne demek başkan en kısa zamanda” dedi. Noran İnşaat firması kısa zamanda Manisa inşaat alanında hızlı bir büyüme gösteriyor. Şuanda Başkan Cengiz Ergün ve kardeşlerinin Uncubozköy’deki arsasında anlaşma sağlayarak inşaata hızlı bir şekilde başladığını Bozköy’de gördüm. İsa Özdemir ile Manisa siyasetini de konuştuk. Yemekten kalkarken İYİ Parti İl Başkanı Ali Zafer İksir ile de ayaküstü sohbet ettim.

SÜPER LİG ULUPARK’TA İZLENİR

Tarkan Kayhan ile bürosunda birlikte olduk. İnşaat işine ortağı ile adım atacağını öğrendim. Ulupark Manisa’nın simgesi. Süper Lig başladı. Maçları izlemek pahalı. Hele işletmelerde bu ekonomi şartlarında Tarkan Kayhan Ulupark’a Lig TV almış. Mevsimin ilk maçlarından Fenerbahçe’nin Gaziantep ile maçını birlikte izledik. Tarkan Kayhan’a bol kazançlar diliyorum.

PALET’TE

Fevzi Açıkel ve Destan Bulgay ile birlikte bir akşamı geçirdik. Sağ olsun Yusuf Bey bizimle ilgilendi. Sakallı Nusret eşinin hastalığı ile meşguldü.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİM

Türk Telekom Bayi Gürkan Bey beni aldı Manisa Şehir Hastanesi Başhekiminin yanına götürdü. Kulak ve gözlerimden muayene oldum. Başhekim Dr. Serkan Saka ile sohbet ettim. Bu hastaneyi Manisa’ya kazandıranlara teşekkürler. Sağ olsun oğlum Gökhan gözlüğümü jet hızıyla Erdoğan gözlükçüde değiştirdi. Şimdi her tarafı pırıl pırıl görüyorum. Sağ ol Gökhan oğlum.

TURGUTALP’TE SANATÇI AYŞE EKİZ

Manisa sıcaklarla kavrulurken Turgutalp’te yaşayan Manisalılar şanslı. Hava Manisa’ya oranla daha serin. Geçenlerde Turgutalp’te özel bir gece düzenlediğini öğrendim. Türk sanat müziği sanatçısı Ayşe Ekiz bu geceye katılanlara unutulmaz güzel bir gece geçirttiğini öğrendim.  Gecede Üçel’in sahibi Rıfat Sarı ve eşinin de olduğunu öğrendim. Benim dostlarımdan Aşçı Çeto da kızı ile oradaymış. Herkes sanatçı Ayşe Ekiz’den memnun kalmış.