Manisa yanıyor mu yanıyor. Alevler fışkırıyor. Caddedeki asfaltın üstüne yumurta koysan 5 dakikada pişecek durumda. Evliye Çelebi gibi Anadolu’yu dolaşan en son Karadeniz yaylalarında püfür püfür esen, geceleri kaloriferlerin yakıldığı bölgeden Manisa sıcakları ile karşılaşan, Sabah gazetesinin en çok okunan köşe yazarı 40 yıllık meslek dostum Yavuz Donat üstatla Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay eşliğinde perşembe pazarını dolaştım.  Oğlum Gökhan, Yeni Asır’ın Manisa’dkai çalışkan elemanı Cüneyt Hasçelik fotoğraflarımızı çekiyor. Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay Perşembe pazarında tezgahını açmış üyelerine ismen hayırlı işler diyor. Yavuz Donat da tezgahtaki ürünlerin fotoğraflarını çekiyor. Donat benim gibi yazını tatil beldesinde geçirdiği günler fazla. Buradaki çarşı pazarın durumunu biliyor. Kendisine “Çeşme’de bir damacana su 70 lira” dedim. Üstat Yavuz Donat da “Bodrum’da da öyle” dedi.

Yavuz Donat Bodrum’da çarşı ve pazarın ateş pahası olduğunu gözlemlemiş biri olarak Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay’a “Manisa Perşembe pazarının fiyatları normale dönmüş” dedi. Gerçekten öyle. Bir hafta önce Manisa’ya geldiğimde Başkan Destan Bulgay ile Perşembe pazarını bir kez daha gezmiştim. Bir hafta içinde bazı sebze ürünlerinin fiyatları düşmüş durumda. Taze fasulye ve börülce fiyatları yerinde duruyor. Bir de karpuz hala pahalı. Sizin anlayacağınız Manisa’nın sıcağı ve Perşembe pazarı emekli vatandaşlarımızı kavuruyor. Kim ne derse desin, hayat pahalılığı devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu durumu hissettiği için bakanına talimat vermiş, Meclis açılır açılmaz emeklilerin maaşlarının iyileştirilmesini istemiş. Bir saate yakın Perşembe pazarını Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay, Yavuz Donat, ben ve oğlum Gökhan dolaştık. Başkan Bulgay Yavuz Donat’a Bodrum’da kullanmak üzere Pazar çantası hediye etti. Pazardan ayrıldık, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç’ın oda binasının yolunu tuttuk.

ŞOFÖRLERİN DERTLERİ

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı, eski ünlü kaleci Salih Karaağaç’la dışarıda şoför esnafı ile oturduk. Yavuz Donat, ‘nicedir haliniz?’ dedi. Onlar da mazot ve benzin fiyatlarından şikayetçi. Girdilerden yakınıyorlar. Ancak unutmadan belirteyim, Manisa’da konuşulan bir derdi anlatayım. Türkiye’nin en pahalı şehirler arası yolcu taşımacılığının Manisa’da yapıldığı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Manisa-İzmir ulaşımı 70 TL oldu. Yeni valimiz Enver Ünlü’den ricam, vilayetteki komisyon fiyatı nasıl tespit ediyor? mazota son günlerde zam oldu tamam ama kişi başı taşımaya 10 TL’yi nasıl yansıttılar? Manisa’ya okumaya gelen üniversite öğrencilerinin hali duman.

MURAT BAYBATUR’LA

Yavuz Donat, ben, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, oğlum Gökhan’la AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur’la Karaköy’deki vakfında buluştuk. Şehzadeler Başkan Yardımcısı Fatih Baybatur da oradaydı. Yavuz Donat’la uzun uzun görüştüler. Köşesinde mutlaka yazacaktır diye düşünüyorum.

Yavuz Donat üstat Manisa’da 3 gün 3 gece kaldı, gezmediği, gitmediği yer kalmadı. Manisa’nın merkezinde sıcağa rağmen bizimle birlikte dolaştı. Manisa izlenimlerinde neler yazacak ben de merak ediyorum. Donat’ı Manisa gezisi bittikten sonra Bodrum’a uğurladık