Şu yaz mevsiminde yaşanan elektrik kesintileri 'illallah' dedirtiyor. Hele ki, Şehzadeler Utku Mahallesi 1817 Sokak'ta. Vallahi canımızdan bezdirdin Gediz Elektrik.

Müşteri temsilcileriyle ahbap olduk artık. Abartısız söylüyorum, her gün konuşuyoruz kendileriyle. Tabii ki Manisa'da olduğum sürece. Ben yoksam, çocuklarım yokluğumu aratmıyor, onlar görüşüyorlar.

Rutine döndü artık. Her gün saat 13 gibi başlıyor kesintiler. Bir gidiyor, bir geliyor, iki ya da üç sefer gün içerisinde. 'Klimalara yükleniliyor' denmesini asla kabul etmiyorum. Bana gelip, 'gökyüzündeki Mars-Uranüs sert etkisi' deseniz, bakın bunu daha bi kabullenebilirim.

Vatandaş faturasını gününde öder, ödeyemeyenin elektriği hemen kesilir, şirketler yıl içerisinde milyarlarca lira kar eder ama, sorunları çözmek için altyapıya gerekli yatırım yapılmazsa, işte bu kesinti sorunları ortaya çıkar.

AK Parti'nin iktidara gelmesiyle başlayan ve 2013 yılında tamamlanan elektrik dağıtımını özelleştirme süreci birçok soruna da yol açtı.

Vatandaşın ödediği bedel kat be kat arttı ama, gerekli yatırımlar ve iyileştirmeler yapılmayınca, altyapı eksiklikleri elektrik kesintilerini olağan hale getirdi.

Altyapıda ciddi zafiyet var. Çünkü şirketler, altyapı sorunlarını çözecek düzeyde yatırım yapmıyorlar. Kamu varlıkları yok pahasına satılırken, denetlenmeyen şirketler üstlendikleri sorumlulukları yerine getirmiyor, eksikleri gidermek yerine sadece ceplerini düşünüyor.

Hal böyle olunca da, özellikle yaz günlerinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı mağdur ediyor. Konunun muhatabı yetkililerde soruna çözüm üretme yok ama, cevap hazır, "Klimalar yüzünden"

Sen zamanında yatırım yapma, iyileştirilmesi gereken yerlerde aman masraf olmasın, kârımız azalmasın diye çalışmalarını ihmal et, sonra da böyle mazeretler üret.

Sanki, Utku Mahallesi 1817 Sokak'ta her yıl yaşanan elektrik kesintisi sorunu yokmuş gibi, burayı görmezlikten gel. "Açmayın klimaları bu yaz sıcağında kardeşim, tasarruf edin" de diyemiyor. Çünkü kârı azalacak, yemiyor. Vatandaşa klima bahanesini yedirmeye çalışıyor ama, yemeyiz. Geçin bunları.

Bence hiç olmazsa bu yıldan önleminizi alın, önümüzdeki yaz aylarında aynı sorunların yaşanmaması için gerekli çalışmaları yapın, eksiklerinizi giderin.

Eğer ki beceremezseniz benden size tavsiye, önümüzdeki yıl suçu klimalara atmayın. "Gökyüzündeki Mars Uranüs arasındaki sert etkiler elektrik kesintilerine yol açıyor" deyin, vatandaşla elektrik çarpması yaşamamak için.