Yıllardır atıl durumda bulunan Süreyya Piknik Alanı, bugünden itibaren Süreyya Tabiat Parkı olarak vatandaşların hizmetinde.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, seçimler sonrasında Manisa'da, belki de şu ana kadar yapılan en faydalı icraatı gerçekleştiren Belediye Başkanı oldu diyebilirim. Yazın bunaltıcı sıcaklarında vatandaşlar, bir nebze de olsa nefes alacak bu hizmet sayesinde. Yol kenarlarında buldukları yeşil alanlara masalarını sandalyelerini atanlar, Süreyya Tabiat Parkı'nda aileleriyle birlikte daha rahat edecekler.

Faaliyette bulunduğu geçmiş yıllarda Süreyya Piknik alanı vatandaşların uğrak yeriydi. Buraya serinlemek ve hava almak için gelenlerin kimi yemeğini yanında getirir, kimisi de içinde bulunan restorandan siparişini verirdi. Hatta bir ara alkollü içecek de serbestti. Ailece dışarıda yemek yemenin pahalılık nedeniyle mümkün olmadığı günümüzde, yapılan bu hizmet gerçekten de vatandaşın faydasına. Gerek sabah kahvaltısı gerekse günün diğer saatlerinde en çok tercih edilecek yerlerden olacak diye düşünüyorum.

Bununla ilgili çıkan haberlere yapılan yorumlara baktığımda, giriş ücretinin alınmaması nedeniyle ipini koparanın geleceği, piknik yapan vatandaşların giderken çöplerini bırakacağı gibi olumsuzluklar dile getirilirken bence en yerinde yorum ulaşımın nasıl olacağı, aracı olmayanlar için ulaşım desteği verilip verilmeyeceğiydi. Bununla ilgili bir çözüm üretilebilir belki bir süre sonra. Ama ipini koparan gelir, olumsuzluklar yaşanabilir durumu için Belediye bünyesindeki güvenliği sağlayacak görevliler elbetteki burada görev yapacaktır. Ayrıca, hemen dibinde Manisa Emniyeti'nin kontrol noktasının bulunması çok da olumsuz olayların yaşanmasına mahal vermeyecektir diye inanıyorum. Piknik alanının temiz tutulması konusuna gelince, e insanlar birazcık sorumluluk sahibi olup dikkat etsinler, kendilerinin çıkardığı çöpü arkalarında bırakıp gitmesinler bi zahmet.

Süreyya Tabiat Parkı gibi piknik alanları şart. Yıllar öncesi Spil Dağı'nın eteğindeki Mevlevihane, Atış Poligonu diye bilinen yerler vatandaşın sıcak yaz günlerinde çoluk çocuk ailece giderek serinlediği, keyif aldığı yerlerdendi. Hatta, Mevlevihane'de düğünlerin de yapıldığı bir restoran ve Spil' in zirvesinde derme çatma ama bir o kadar keyifli yemek yenebilecek restoran tarzı bir yer de vardı. Zamanla bu bölgelerdeki birtakım güvenlik nedeniyle buraları yok oldu gitti.

Şimdi ise, Akpınar Mesire Yeri'nin dışında Süreyya Tabiat Parkı'nın da yenilenerek halkın hizmetine sunulması çok güzel bir kazanım oldu. Manisalılar'ın yaz günlerinin sıcağından kaçarak, bütçelerine göre keyif yapacakları Süreyya Tabiat Parkı'na, başta Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban olmak üzere tüm emeği geçenlerin yüreğine sağlık.

Böylesi yerlerin sayısının artması dileğiyle, Süreyya Tabiat Parkı' nın keyfini çıkartacaklara şimdiden iyi eğlenceler.