Hayatımız isteyip, istemediğimiz şeylerle dolu. Hayat bu ya elimizde olanlar da var olmayan da.
Küçük bir çocukken isteklerimizi daha iyi bilip peşinden koşardık. Hatta olmazsa tepinir ağlardık.
Olacak, olmalı diye tutturur annemizi, babamızı zorlardık. Bazen istediğimizi koparır, bazen
“şımarma” diye bir azar işitirdik. Ama istemeye devam ederdik. Neydi bu kadar tutkulu kılan?
Çocuk olmak mı yoksa ötesini düşünmeden hakikatten şımarmak mı?
Şimdiyse istemeye korkar olduk. Hayattan fazla şey isteme, çok para isteme, olanlarla yetinmeyi
bil, sağlık olsun yeter, bir arada olalım yeter. Hep bir yetsin ve şükretme hali yaygın. Bazen utanıyoruz
hayal kurarken bile aşırıya kaçmaktan. Şükretmek her zaman bir doygunluktur ve insanı varlıklı kılar bence. Ama dahasını istemek de var. Daha iyi bir ilişki, daha iyi bir eğitim, daha iyi bir maaş, daha iyi bir iş, daha iyi bir düşünce yapısı, daha huzur gibi
Bu gün bir yerde dinledim diyordu ki kadın: “Bir senfoni orkestrası şefi hayatı cılız bir müzik gibi mi yoksa gümbür gümbür bir beste gibi mi yaşamak istersin?” İnsan bunu duyunca tabi ki gümbür gümbür yaşamak istiyor. Ama bu istemeden, harekete geçmeden olmuyor.
Öncelikle ne istediğini bileceksin hayattan. Biz bir lokantada değiliz arkadaşımızın istediğini isteyip aynısını yiyelim. Hayat bu, kimsenin ki birbirine benzemez. Belki aynı yollardan gideriz ama başka kapılar açılır önümüze. Biz ona o kapı açıldı bana niye bu derken bir bakarsın diğer kapılar kapanmış. O yüzden bence ilk kendi gerçekliğini istemeli insan. Ben çok güzel pasta yapmayı ve satmayı istiyorum ve ya ben yogamı ilerletmek ve yurtdışına açılmak istiyorum ve ya farklı bir şehirde yaşamak istiyorum ve ya daha seviyeli bir ilişki istiyorum.
Ama bir kere istedi mi insan artık bir kapı aralanmıştır. Eğer o kapıyı itip giremezsen içeriye kapanır. Yani istediğini bildikten sonra sıra yapmaya gelir. İnsan gerçekten istiyorsa motivasyon da peşinden gelir. Ben bu sınavı vermeyi çok istiyorum ama ders çalışacak motivasyonumu yok. İşte bu palavra. Gerçekten istiyorsan motivasyon yanı başındadır.
Ne istediğini bul. Yaz, gerekli olanakları yarat, yardımcı olacak bilgileri topla ve yap.
Sağlıkla kal. Hoşçakal.