Üç beş gün önce yazdığım Hatuniye Camisinde bi bekleme anımdan sonra bugün yine Hatuniye Camisindeydik. Son bekleme ve buluşma noktasında.

İkindi vakti yaklaştığında avlu dolmuştu.  Yüzler üzgün, gözler düşmüş, sözler;   başımız sağolsun, mekanı cennet olsun dileklerde. Musalla taşında yolcu beklemede. Etrafındakiler gitme der gibi neydi acelen beklenmedik ölümlerin telaşında. Ezan, adımız konurken okunmuştu doğduğumuzda. Son okunuş yürekleri dağlarken derin sessizlik avluda.

Saf tuttu koca avlu, dizildi Hak yolcusunun önünde. İmam sordu, “Hakkınızı helal ediyor musunuz? Saftakiler haykırdı “Helal olsun.” Omuzlandı mevta, yeşil örtü şöyle bir dalgalandı ummana yelken açacak gibi. Manevi haz ile kenetlendi tabuta ellerin herbiri. Omuzuna alan bırakmadı bir adım bir adım daha taşımak istedi…

Güzgülü, Ustamehmetoğlu, Açıkdil. 15 sene Başkan Cengiz Ergün yönetimindeydik. Birer kardeş, en yakın arkadaş, dosttuk. Belediyecilikte o bizden 10 yıl kıdemliydi. İki büyükşehir belediye binasında da odalarımız hep yan yanaydı. Sabah kahvesi, çayı içerken sohbet eder, gün içerisinde yapılacakları konuşur herkes günlük görevini söyler ki arandığında nerede olduğunu bilelim diyerek. Birimiz Manisa dışına çıkacak ise orada yapılması olması gereken işleri hatırlatır, ilçe başkanına muhtarına takip ettiğimiz işleri söylemesini isterdik. Büyükşehir olduktan sonra seçilenlerden Başkan Cengiz Ergün’den başka bir tek Mehmet Güzgülü vardı belediyede, büyükşehir yasasına göre diğer çalışanların tamamı atanmışlardı.

MHP Meclis Sözcüsü, Başkan Danışmanı, Başkan Vekili, Besot Şirket Başkanı, Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı gibi bir çok iş gömleği vardı. Bir nevi joker görevi yapıyordu. Çok bunaldığında dertleşirdi ama hiç şikayet etmez kimse hakkında konuşmaz, dedikodu hiç yapmazdı. Dedikodu yaptığını görmedim duymadım desem yeridir. Ben bazen tetiklemek için dedikoduluk mevzu açsam da konuyu değiştirirdi. Yunusemre, Şehzadeler belediye meclis üyelikleri yaptığında her iki dönemde büyükşehir meclis üyesiydi. Son seçimlerde yine Mehmet Palabıyık ile birlikte büyükşehir meclis üyeliğine seçildi. Hep doğruları söyledi doğruları savundu. Bu yönüyle herkes üzerinde itimat ve itibar sağladı. 20 yıl siyasi kademelerde olup da bu özelliğini muhafaza etmesi büyük bir erdemlikti.

Pandemi korona, hem sağlık hem yaşantı hem alışkanlıklar olarak insanlığımızı bozdu. Koronadan ölenlerin sayılarının saklandığı günlerde aşıyı umutla beklerken, aşının, çeşitli hastalıkları vücudumuzdaki zayıf noktaları bulup hasta eden ve bu suretle sonumuzu yaklaştıran bir virüs olduğunu anlasak ta çok geç kalmıştık. Bir çok sağlıklı tanıdığımız bu yüzden “Allahallah hiçbir şeyi yoktu” dediğimiz şekildeki ölümler ile göçtü gitti. Bunlardan biri de arkadaşımız Güzgülü’yü yakalamıştı.

Allah rahmet eylesin.

Eşi Esin Hanım’a bu beklenmedik gelen hastalıktan ve çok kısa zamanda oluşan elim hadiseden dolayı, başsağlığı ve Allah’tan sabırlar dilerim. Esin Hanım dirayetlidir, metanetlidir, eşinin kazandığı ben dahil birçok dostunun yanında olduğunu bilmesini isterim.

Makamı Âli, mekânı cennet olsun inşallah.