Manisa Ovası’nda üzüm sergileri göze çarpıyor… Doğal olaylardan dolayı üzümün yok yılının yaşandığı bu sezonda, kurutulmak için serilen üzümler, bir de yağmur afetiyle karşı karşıya kaldı.

Birkaç gündür Manisa genelinde yağmur yağışı var. Şu ana kadar çok büyük zarar haberleri gelmese de illa ki bu yağışlar sergide olan üzümlere zarar verecektir.

Tüm bu yaşananların gölgesinde, üzümcü gözünü açıklanacak fiyata çevirdi.

Ancak henüz bu konuda bir gelişme yok.

Ne Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne Tarım ve Orman Bakanlığı, ne de Toprak Mahsulleri Ofisi, fiyatlarla ilgili bir açıklama yapmadı.

Üzüm üreticisi, fiyatların bir an önce açıklanmasını bekliyor.

Yıl boyunca emek verilen, ilacı, gübresi, suyu aksatılmayan üzüme verilecek fiyat, çiftçinin bir yıl boyunca ekmeğinin ne kadar olacağını da belirleyecek.

Üzüm fiyatıyla ilgili daha önce çeşitli fiyat beklentileri ortaya atıldı. 45 lira isteyen oldu, 60 lira isteyen oldu, 65 lira isteyen oldu.

Ama yetkili ağızlardan bu konuya ilişkin tek bir cümle yok.

Bence artık rakamlar bir an önce açıklanmalı.

Zaten depo sorunu yaşayan üretici, fiyatlar açıklanmayınca tüccarın eline düşecek. Tüccar da –her zaman olduğu gibi- yok pahasına ürün alımı yapacak.

Bunun önüne geçecek olan ise açıklanacak taban fiyat. Bunu açıklayacak olan ise mevcut hükümet.

Geç kalmadan, girdi maliyetleri altında ezilen üreticiyi daha da ezmeden, en kısa sürede taban fiyat açıklanmalı, üreticinin eli rahatlatılmalı.

Yetkililere duyurulur…

Yoksa tarımın öneminin her geçen gün daha da arttığı bir ortamda çiftçiyi küstürmek doğru bir yaklaşım olmaz.