‘90’lar… Türk neslinin en renkli dönemleriydi 90’lar. Ben 90’ların sonuna yetişsem de, her şeyini seviyorum 90’ların aslında ama bende yeri ayrı olan müzikleri var. 90’lar müziği deyince akıllara Tarkan’ın “Kıl oldum abi”si, Grup Vitamin’in “İsmail”i, Emel Müftüoğlu’nun “Hovarda”sı, İzel-Çelik-Ercan’ın “Dönmelisin”i gibi birçok şarkı geliyor… İşte bu kadar çeşitli yelpaze sunan bu müzikler ‘90’lar müziği olarak biliniyor. 

90’lar nostalji efsanesi olmanın ötesinde. Hiçbir zaman unutulmadı ve biz yeni kuşaklar aslında o dönemi keşfettik. 90’lar da yaşamamış kuşaklar bile sözlere eşlik edebiliyorsa bence işin sırrı içtenlik ve sıcaklık içeren sözler. Yani aslında 90’lar müziğinde bizi cezbeden şey şarkılarda ‘gerçek’ duyguların olması. İnsanlar günümüzdeki müziklerde bu ‘gerçek’ duyguları yakalayamıyorlar ne yazık ki…

Üstünden seneler geçse de 90’lar ruhu üstünden yıllar geçse de devam ediyor. Ben de bu ruhu devam ettiren kişilerden olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, İzel-Çelik-Ercan konserine gittim. Manisa’da konsere gösterilen o yoğun ilgiyi görünce 90’lı yılların müziklerine seven bir insan olarak çok mutlu oldum. O ruhun devam etmesi her şeyi hızla tüketen bir toplum olsak bile içimizde bir yerlerde hala bir şeylere kıymet verdiğimizin göstergesi aslında. Ayrıca hepimizin ne kadar ihtiyacı varmış böyle eğlenmeye.

Hem grup hem solo olarak çıkardıkları albümlerden seçtikleri parçalardan oluşan müthiş bir repertuar hazırlayan İzel- Çelik- Ercan dinleyicilere müzik ziyafeti yaşattı. 90’ların ruhunu coşkulu katılım ve alkışlarla gösteren dinleyici adeta zamanda yolculuğa çıktı.

Eskilerin kıymetini bilelim ve hep o ruhu yaşatalım.