Türkiye’nin önemli sorunlarından biri başıboş sokak köpekleri… Özellikle son yıllarda artan sokak köpeği saldırıları hemen hemen tüm kentlerde yaşanıyor. Günden güne artan sokak köpekleri insanlar için birer tehdit haline geldi. Onlarca vatandaş sokak köpekleri yüzünden zor zamanlardan geçiyor. Bu sorun Türkiye’nin dört bir yanında küçücük canların yitirilmesine, yuvalara evlat acısı düşmesine sebep oluyor. Kimi insanlar da saldırıdan yaralanarak kurtuluyor ama travması bir ömür boyu onlarla beraber kalıyor.

Ne yazık ki kronik hale gelen sokak köpeği sorunu Manisa’da da sık sık kendini hatırlatıyor. Geçtiğimiz haftalarda Manisa’nın Demirci ilçesinde 34 yaşındaki bir genç başıboş sokak köpeklerinin saldırısından kaçmak isterken kaza yaparak hayatını kaybetti.

Sokak köpeği sayısı o kadar çok ki zaten, her gün böyle haberler okur hale geldik. Bunların hiçbiri sıradan sokak köpeği saldırıları değil. Ağır yaralı veya ölümlü saldırılar.

Bu sorun görmezden gelinmeyecek kadar büyük bir sorun ve ülkemizde ne yazık ki korkunç boyutlara ulaşmış durumda. Maalesef ki hayvanseverlik adı altında bu sorunun çözülmesini istemeyen belli bir güruh var. Ülkeyi sarmış durumdalar. Saldırıya uğrayan insan ya da çocuk suçlu oluyor onların gözünde.

Evet, köpekleri bende çok seviyorum ve neredeyse 10 yıl köpek baktım. Ancak köpekleri sevmem, sokak köpeklerinin bir sorun olduğunu görmemi engellemedi. Maalesef ki “hayvan sevgisi” ve “insan sevgisi” arasında tercihe zorlayanlar var… Bu sevgiler birbirinin rakibi değil ki.

Konuyu birkaç cümleyle özetleyip yazımı noktalamak istiyorum.

Köpekleri, hayvanseverler kadar bende seviyorum. Sokak köpeklerinin de bizler kadar iyi bir yaşam hakkı olması gerektiğine inanıyorum. Ben sadece burada yetkililere seslenmek istiyorum. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapılsın ve artık bu sorun gözardı edilmesin.

Ne insanlar ölsün ne de sokak hayvanları…